Darbību uzsāk pirmais Tūrisma pētniecības centrs Baltijā

Ir atklāts Biznesa augstskolas Turība Tūrisma pētniecības centrs (TPC), kurš darbosies Starptautiskā tūrisma fakultātes (STF) paspārnē un kurā vienkopus pulcēsies pasniedzēji un studenti, lai veiktu tūrisma nozarei nepieciešamus gan zinātniskus, gan praktiskus pētījumus. Šāda veida centrs nozarē ir vienīgais visā Baltijā un tā darbība tika atklāta ar ievadsemināru vakar, 4. oktobrī, pulksten 13.50 Biznesa augstskolas Turība 1. konferenču zālē.

Centra mērķis ir aktivizēt zinātniskos un lietišķos pētījumus tūrisma un viesmīlības nozarē, veicināt studējošo iesaisti regulāros pētījumos un attīstīt centra darbībā iesaistīto studējošo un docētāju zinātniskās un profesionālās kompetences.

''Patlaban studenti var iesaistīties vairākos pasniedzēju vadītos pētniecības projektos, kā piemēram, par naktsmītņu izmantošanas tendenču izmaiņām pilsētās, par kūrortu un piekrastes attīstību un citos pētījumos. Šī tūrisma pētījumu centra viens no uzdevumiem ir veidot ciešāku sadarbību starp tūrisma uzņēmējiem un studentiem tieši pētniecības jomā. Pilnveidojot studentu pētnieciskās iemaņas vienlaicīgi mēs vēlamies veikt nozarei nozīmīgus pētījumus, jo abas puses šādā situācijā būtu ieguvējas. Uzņēmēji iegūtu tirgus pētījumu, savukārt studenti padziļinātu savas zināšanas par kādu tēmu, kā arī izprastu aktuālo tirgus situāciju,'' komentē centra vadītāja Aija van der Steina.

Ievadseminārā piedalījās studenti, mācībspēki un nozares uzņēmēji, lai uzzinātu, kā iespējams iesaistīties centra darbībā, kādi ir ieguvumi iesaistoties tā veiktajos pētījumos un kādi pētījumu projekti jau tagad tiek uzsākti.

Paredzēts, ka centrā regulāri tiks rīkoti semināri, īstenoti vietēji un starptautiski pētījumi projekti ar tūrisma nozari saistītos biznesa sektoros, kā arī veidota sadarbība starp valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām, reģionālām un profesionālajām tūrisma organizācijām un uzņēmējiem, tādējādi sniedzot ieguldījumu nozares attīstībā visā Latvijā.

 Uzņēmējus, kuri darbojas tūrisma nozarē un kurus interesē piesaistīt studentus kāda pētījuma veikšanai, aicinām sazināties ar TPC vadītāju Aiju van der Steinu  rakstot uz e-pastu: [email protected]

Tūrisma pētniecības centra ievadsemināru organizēja Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94313598sec.