Latvijas skolas prezentēs savus darbus "Dizaina parkā"

No 4. līdz 7. oktobrim Ķīpsalā starptautiskās mēbeļu un interjera izstādes Baltic Furniture 2012 "Dizaina parkā" Latvijas skolas un augstskolas plašākai sabiedrībai prezentēs savu veikumu – vienkopus varēs apskatīt mēbeles, interjera priekšmetus, apģērbus un aksesuārus, kas veidoti kā kvalifikācijas darbi un diplomdarbi.

"Dizaina parkā" savus darbus eksponēs Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Liepājas Universitāte, Rēzeknes Augstskola, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola (RDMV), Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Rīgas Amatniecības vidusskola, Daugavpils Saules skola, Valmieras Mākslas skola un Liepājas Mākslas vidusskola.

"Priecē, ka šogad izstādē redzēsim skolēnu un studentu darbus no divpadsmit Latvijas mākslas un dizaina skolām. Tas apliecina, ka Latvijas skolas ir spējīgas audzināt jaunus topošos dizainerus. Izstāde ir kā eksāmens un atzinība dalībnieku paveiktajam skolas laikā, un tā ir iespēja sevi parādīt topošajiem darba devējiem – ražotājiem, kas viņu idejas spēs realizēt un ieviest ražošanā, lai tālāk nodotu lietošanai pircējiem. Esmu pārliecināts, ka izstādes apmeklētāji spēs novērtēt jauno dizaineru veikumu!" stāsta projektu direktors Andris Pencis.

RTU Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta studenti Ķīpsalā prezentēs gan mēbeles, gan apģērbus un aksesuārus. Izstādes apmeklētāji varēs aplūkot universālu bezdelīgastes savienojumu korpusa mēbelēm, kas ļauj veidot viegli saliekamas mēbeles, kombinējot tās pēc „lego” principa, mēbeļu kolekciju, kuras dizainā integrētas latviešu rakstu zīmes, un čemodānu kolekciju, kuras dizaina ideja radusies no seno čemodānu stila.

RDMV izstādē piedalās ar 2011./2012. mācību gada kvalifikācijas darbiem, kuru devīze ir "RDMV pilsēttelpā". Dizaina parkā redzēsim oriģinālus soliņus, novietnes velosipēdiem, putnu būrus, kā arī struktūras un formas tekstila, ādas un metāla dizaina izstrādājumus.

Daugavpils Saules skola demonstrēs funkcionālas, ērtas un ekoloģiskas mēbeles bērniem. Mēbeles dizainētas, domājot par to, kā padarīt interesantāku vidi bērniem bērnudārzos un poliklīnikās. Izstādē redzēsim bērnu šūpuļkrēslu "Ripulis", "Rotaļlietu būri" – kasti, kur savietot mantas, grāmatu un mantu plauktu "Zīmulis" un daudzus citus oriģinālus darbus.

Rēzeknes Augstskolas Dizaina un amatniecības katedras studenti prezentēs interjera projektu vizualizācijas, kā arī telpiskus objektus un gaismas ķermeņus. Tos raksturo mūsdienīgs dizains un oriģinalitāte.

Liepājas Universitātes Humanitāro un māksla zinātņu fakultātes stendā redzēsim mēbeles, dekoratīvus interjera elementus sabiedriskajām telpām un modes apģērbus. Izstādes laikā notiks arī studentu darbu videoprezentācijas.

Līdztekus oriģinālajiem jauno mākslinieku darbiem apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī konkursa "Gada balva dizainā 2012" darbu ekspozīciju, ko veidos konkursam pieteiktie 149 darbi nominācijās. Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 5. oktobrī pulksten 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Baltic Furniture 2012 ir nozīmīgākais gada notikums mēbeļu nozarē, kurš vienkopus pulcēs mēbeļu ražotājus, tirgotājus, dizainerus un iepircējus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Izstādes akcenti – kvalitatīvas un funkcionālas Baltijā ražotas mēbeles un interjera priekšmeti mājai, birojam un dārzam.

Vairāk informācijas www.bt1.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28262711sec.