Noskaidroti festivāla BILDES 2012 jauno grupu un veterānu kopprojekti

Koncertam iesniegto pieteikuma materiālu izvērtēšanas procesā ir izvēlētas 18 jaunās grupas un izpildītāji, kuri 1. novembrī pulksten 19.00 kāps uz Rīgas Kongresu nama skatuves, lai kopīgā muzikālā priekšnesumā ar kādu Latvijā jau atzītu mūziķi pieteiktu sevi plašākai auditorijai mūzikas un mākslas festivālā ''BILDES 2012''. Šobrīd jaunizveidotie kopprojekti jau ir izvēlējušies skaņdarbus, un norisinās aktīvi mēģinājumi,'' informē ''BILŽU BIROJS''.

Kā ierasts, šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir jauno izpildītāju oriģinālkompozīcija, taču otra – jaunā aranžējumā veidota kāda ''BILŽU'' veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta.

''BILŽU'' koncertu pieredzējušais vadītājs un šovbiznesa pārstāvis Roberts Gobziņš šo koncertu vērtē atzinīgi, jo, viņaprāt, tas pilda sociāli nozīmīgu funkciju – savstarpēji tuvina dažādas paaudzes: ''Šādu faktu iespējams konstatēt, paraugoties gan uz kopprojektos iesaistītajiem mūziķiem, proti, jaunajiem censoņiem un veterāniem, gan uz publiku, kurā vērojami visdažādākā vecuma klausītāji. Turklāt, ''BILDES'' piesaista arī ar to, ka it kā piespiež klausītāju apsēsties un mierīgi noklausīties koncertu, izbaudīt mākslu no sākuma līdz beigām, nevis lēkāt un ''dauzīties''.'' R. Gobziņš arī uzsver, ka šis koncerts daudz dod kā jaunajiem, tā pieredzējušiem mūziķiem. ''Jaunajiem nereti tas ir kā sapņa piepildījums – muzicēt kopā ar elku, pieredzējušu autoritāti. Savukārt veterāniem tādā veidā rodas iespēja paplašināt auditoriju un izmēģināt hameleoniskās pielāgošanās spējas jauniem kolektīviem. Ieguvēji noteikti ir abi.''

Jauno grupu un ''BILŽU'' veterānu kopprojektu koncertā uzstāsies ''Burned In Blizzard'' (hārdroks) & Jānis Rībens, ''Diena bez pārtraukuma'' (poproks) & Juris Pavītols, ''Double Diese'' (triproks) & Marts Kristiāns Kalniņš, ''Hailstone'' (hārdroks) & Edgars Rakovskis, ''InThemes'' (akustiskais poproks) & Kaspars Dimiters, ''Klibs Taurenis'' (akustiskais roks) & Kārlis Kazāks, ''MmD'' (folkroks) & Rolands Ūdris, ''On the Roof'' (roks) & Edgars Šubrovskis, ''Parts'' (roks) & Adrians Kukuvass, ''PIRMAIS KURSS'' (humorroks) & Roberts Gobziņš, ''Pūķa gars'' (alternatīvais roks) & Ieva Akuratere, ''Remnant of the Sun'' (eksperimentālais roks) & Raimonds Bartaševics, ''Rokāde'' (roks) & Ira Krauja-Dūduma, ''7 dēli'' (poproks) & Liene Šomase, ''The Solid'' (poproks) & Lauris Valters, ''The Quinters'' (poproks & džezs) & ''Tumsa'', ''Uz ilgāku laiku'' (poproks) & Guntars Mucenieks, ''Vecpilsētas dziedātāji'' (folks) & Juris Kaukulis.

Koncertu vadīs Andris Freidenfelds.

Sīkāka informācija par jaunajiem mūziķiem, kas piedalīsies šajā koncertā, pieejama festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

Festivāla ietvaros norisināsies arī citi koncerti – Lielajā Ģildē no 14. līdz 16. oktobrim būs klausāms ''Lielais folkkoncerts'', ''Jauno dziesminieku autorvakars'' un ''Blūza koncerts'', savukārt Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim būs iespēja vērot ''JAUNO grupu un ''BILŽU'' VETERĀNU kopprojektu koncertu'', ''''BILDĒS'' sevi jau pieteikušo grupu koncertu'', ''Koncertu BĒRNIEM'', kā arī ''''BILŽU'' VETERĀNU koncertu.

POP-, OP-, FOLK-, ROK-artā veidotā ''BILŽU'' izstāde ''MASKAS'' atklāta 8. oktobrī pulksten 17.00, un no 8. līdz 29. oktobrim būs aplūkojama mēbeļu un interjera centrā ''Spice Home'' un Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65236187sec.