Atklāta izstāde "Mātes tēls Latvijā"

Šodien, 12. oktobrī, pulksten 12.00 tirdzniecības centra Spice telpās tiek atklāta starptautiskā projekta MAMA ar nosaukumu Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible in Latvia) – fotomākslas izstāde. Šo projektu organizē Starptautiskais sieviešu muzejs, ko Latvijā pārstāv biedrība Laimīgai mammai.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Latvijas māmiņas, kuru portretus šajā mākslas projektā attēlojusi fotogrāfes Gundega Deģe un Sintija Bondare, kā arī dūla Katrīna Puriņa, kura pati ir divu bērnu māte un ikdienā ir cieši saistīta ar topošajām un jaunajām māmiņām, un Mans Mazais galvenā redaktore Tīna Kempele. Izstāde ir starptautisks labdarības projekts, kura priekšplānā tiek izvirzīts māmiņas tēls, tādējādi pievēršot uzmanību mātes nozīmei sabiedrībā un uzsverot mātes veselību kā globāli svarīgu jautājumu. Atspoguļojot mātes lomu Latvijā un pasaulē, tiek akcentētas mātes tiesības.

Tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce uzsver: „Mātes lomai Latvijas sabiedrības vērtību sistēmā nav pietiekami augsta vieta, par to liecina demogrāfiskā situācija. Tirdzniecības centrs Spice ar devīzi „Pasaule ģimenei” ir iesaistījies šajā labdarības projektā, lai veicinātu diskusiju par mātes lomu sabiedrībā, jo, kā zināms, tā ir viena no svarīgākajām ne tikai ģimenē, bet sabiedrībā kopumā.”

Izstāde t/c Spice notiks no 12. līdz 22. oktobrim 2. stāvā pie bērnu apģērbu un rotaļlietu veikaliem un pēc tam to visā Latvijā varēs aplūkot veikalu tīkla Rimi veikalos.

Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible) ir daļa no Starptautiskā sieviešu muzeja globālā projekta – tiešsaistes izstādes MAMA: Mātes visā pasaulē (Motherhood Around the Globe), kas mūsdienu mākslas valodā runā par māmiņu pieredzi visā pasaulē. Izstādes Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible in Latvia) fotogrāfijas tiks publicētas Starptautiskā sieviešu muzeja vietnē http://mama.imow.org.

Starptautiskā sieviešu muzeja izpilddirektore Klēra Vintertone: „Apzināti godinot mātes, biedrība Laimīgai mammai vēlas pievērst uzmanību mātes nozīmei ne tikai ģimenēs, bet visā sabiedrībā kopumā.”

Rīkojot izstādi Mātes tēls (Making Mothers Visible), uzņēmumi un sabiedriskās organizācijas visā pasaulē vēlas pievērst uzmanību traģiskajai statistikai – katras 90 sekundes pasaulē no grūtniecības komplikācijām vai dzemdību laikā mirst kāda sieviete. Lielformāta fotogrāfiju izstādes tapušas Barselonā un Sanfrancisko, tās tiks organizētas Rīgā, Lagosā un citur pasaulē.

Starptautiskā izstāde Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible) ir starptautisks mākslas projekts, kas personas identitāti pārveido mākslas darbos. Šāda izpausmes forma –ar fotografētiem portretiem, atklājot iepriekš nezināmus stāstus un situācijas, – ir plaši izplatīta.

Par biedrību „Laimīgai mammai”

Izstādes Mātes tēls Latvijā (Making Mothers Visible) pārstāvji un iniciatori ir biedrība Laimīgai mammai. Tā ir jauna organizācija, kas aizstāv māmiņu veselības un sabiedriskā tēla jautājumus Latvijā. Biedrība Laimīgai mammai ar lepnumu pievienojas starptautiskajam mākslas projektam MAMA un dalās stāstos par latviešu māmiņām.

Projekta tapšanu Latvijā atbalstīja žurnāls Mans Mazais, t/c Spice, mazumtirdzniecības veikalu tīkls Rimi, fotostudija Sundewart un fotogrāfe Gundega Deģe, fotogrāfe Sintija Bondare, kā arī baltais nams Ogrē. Visu uzņemtos fotoportretus kopā ar māmiņu komentāriem var apskatīt biedrības mājas lapā www.laimigaimammai.lv

Par Starptautisko sieviešu muzeju

Tas ir inovatīvs tiešsaistes muzejs, kas iedvesmo radošām, informējošām un vitāli aktīvām darbībām dažādu starptautisku sieviešu problēmu risināšanā. Starptautiskā sieviešu muzeja pašreizējā tiešsaistes izstāde MAMA: Mātes visā pasaulē (Motherhood Around the Globe) ar radošu mākslas darbu – kino, mūziku, fotogrāfiju, eseju un videointerviju – palīdzību atspoguļo māmiņu stāstus, vīzijas un viedokļus vairāk nekā sešdesmit valstīs.

Par projektu Inside out

Inside out ir plaša mēroga mākslas projekts, kas personas identitāti pārveido mākslas darbos. Valstis un brīvprātīgie visā pasaulē iesaistās projektā, kā mākslas izpausmes veidu izmantojot melnbaltus fotoattēlus, kuros tiek atklāti dažādi iepriekš nezināmi stāsti, situācijas un personas. No projektā iesaistītajām valstīm visā pasaulē izveidotās fotoreportāžas tiek nosūtītas uz projekta galveno mītnes vietu Amerikas Savienotajās Valstīs. Tur tiek izgatavoti plakāti, kas tiek nosūtīti atpakaļ uz konkrēto valsti, lai tos izstādītu ekspozīcijās. Cilvēki šajā mākslas projektā var piedalīties gan individuāli, gan grupās. Katrā valstī plakāti var tikt izvietoti dažādās vietās biroja logos, uz vientuļu ēku sienām, stadionos vai jebkur citur.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Kaļķu vārti
,


Nikos Travel
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39888215sec.