Vecmīlgrāvī veidos jaunu parku

Jau nākamā gada maijā Vecmīlgrāvja kanāla malā būs jauns parks. Lai labiekārtotu šobrīd degradēto Meldru ielas teritoriju, tajā plānots izveidot bruģētus gājēju celiņus, ierīkot dažādas atpūtas zonas, uzstādīt atkritumu urnas, kā arī veikt apzaļumošanas darbus. 7800 kvadrātmetru plašajā krastmalas teritorijā tiks izveidots arī bērnu rotaļu laukums ar dažādām atrakcijām, spēļu laivu, šūpolēm un smilšu kasti. Savukārt aktīvās atpūtas cienītājiem būs strītbola laukums ar basketbola grozu. Parkā tiks ierīkotas arī velonovietnes. Tā kā daudzi apmeklētāji krastmalu izmanto pastaigām ar saviem ''četrkājainajiem draugiem'', paredzēta arī neuzkrītoši izvietota suņu ''tualete'' - norobežots neliels laukums ar rupjas grants segumu un speciālu atkritumu urnu.

''Skvēra izveidošanas ideja ir turpinājums uzsāktajai sadarbībai starp Rīgas Brīvostas pārvaldi un Vecmīlgrāvja attīstības biedrību. Četras apkaimes ielas ved uz krastmalu, tā ir viena no nedaudzajām vietām, kur iedzīvotāji var piekļūt ūdenim, bet patlaban tur viss ir nesakopts un tā kalpo kā vietējo grādīgo dzērienu mīļotāju pulcēšanās vieta'', šodien klāstīja Vecmīlgrāvja attīstības biedrības priekšsēdētāja Inta Biezā.

Minētajā teritorijā pagājušajā gadā par Rīgas Brīvostas pārvaldes līdzekļiem tika uzstādīts piemiņas akmens Mangaļu jūrskolai, kurš arī tiks integrēts jaunajā parkā. Parka izveidi finansēs Rīgas Brīvostas pārvalde un tas izmaksās aptuveni 80 tūkstošus latu.

''Pirms pusotra gada nācām ar ideju kanāla malā izveidot labiekārtotu teritoriju un, lūk, būsim nonākuši līdz labam rezultātam'', uzsver Vecmīlgrāvja Attīstības biedrības vadītāja Inta Biezā.

Atbildot uz Vecmīlgrāvja iedzīvotāju paustajām bažām, Rīgas vicemērs Andris Ameriks apsolīja, ka parks tiks arī pienācīgi apsaimniekots un apsargāts. Tāpat tiks padomāts par apgaismojumu un gājēju pāreju, lai iedzīvotāji varētu droši nokļūt skvērā un bez rūpēm labi pavadīt laiku.

''Mēs esam izveidojuši skaistus parkus gan Lucavsalā, gan Pļavniekos. Esam sakopuši Arkādijas parku, Māras dīķi un Mežaparku. Rīgas labiekārtošanas darbi turpinās. Nākamā gada maijā tiks atklāts Ziemeļblāzmas kultūras nams un pabeigta skvēra iekārtošana Vecmīlgrāvja kanāla malā,'' norāda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Darbi pie parka izveides sāksies jau tuvākā mēneša laikā. Andris Ameriks uzaicināja Vecmīlgrāvja iedzīvotājus 2013. gada 4. maijā piedalīties jaunā Ziemeļblāzmas kultūras nama atklāšanā un apsolīja sekot līdzi teritorijas labiekārtošanas darbu gaitai.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79210401sec.