Sestdien Bildēs muzicēs arī aktieri

Festivāls ''BILDES'' šogad aicinājis Latvijas teātru aktierus – dziesmu autorus – piedalīties festivāla ietvaros notiekošajā dziedošā aktiera Vara Vētras jaunā albuma ''Viena mirkļa dēļ...'' dziesmu programmas koncertā. Tas būs klausāms Lielajā Ģildē 27. oktobrī pulksten 19.00., informē koncerta rīkotāji ''Bilžu birojs''.

Aktieris Rihards Lepers stāsta, ka Latvijā ir daudz jauno aktieru, kuri muzicē, taču, viņaprāt, tur šo prasmi pūra lādē un nav prezentējuši sevi plašākai auditorijai: ''Šī iemesla dēļ esmu priecīgs, ka es un citi kolēģi esam uzaicināti piedalīties Vara Vētras koncertā – tā būs lieliska iespēja gan uzstāties pašiem, gan paklausīties savu biedru daiļradē.'' Aktierim ''BILDES'' saistās ar mājīgu un tuvu atmosfēru, jo festivāla koncertos sanācis piedalīties vairākkārt, gan ar Arņa Miltiņa vadīto bērnu grupu ''Tu un es'', vēlāk ar grupu ''pFErde Post'', kurā muzicēja arī aktieri Ģirts Liuziniks un Valdis Vanags. ''Uzzinot, ka koncertā mēs, bijušie studiju biedri, uzstāsimies katrs ar savu priekšnesumu, uzjundīja patīkamas atmiņas, kā arī prieks par to, ka muzikālā daiļrade kopš augstskolas laikiem mūsos tomēr zudusi nav,'' pauž R. Lepers. Koncertā aktieris muzicēs kopā ar vijolnieku Kārli Bramani un sitaminstrumentālistu Kasparu Grigali.

Savukārt Latvijas Nacionālā teātra aktierim Ģirtam Liuzinikam ''BILDES'' saistās ar svinībām, jo ''aizkulisēs, gaiteņos, ģērbtuvēs, uz skatuves – visur ir jūtama svētku atmosfēru. Man patīk, ka pasākuma koncertos nevienam nekas nav jāpierāda, neviens ne par ko necīnās. Tas ir kā draudzības festivāls, kurā cilvēki no sirds dara, to, kas viņiem patīk,'' uzskata Ģirts Liuziniks. Līdz šim aktieris pats komponējis mūziku nav, vien bijis viens no dziesmu tekstu ideju autoriem, tāpēc Vara Vētras koncerts Ģ. Liuzinikam būs izaicinājums uzstāties ar solo priekšnesumu. ''Manuprāt, gaidāmais koncerts būs ļoti īpašs un ietvers zināmu šarmu – tas būs citādāk nekā tad, ja uzstātos tikai dziedātāji. Šoreiz mūziķu lomas ieņems aktieri, tādējādi ienesot pasākumā īpašu auru,'' norāda aktieris. Koncertā viņš izpildīs vairāku aktieru radītu dziesmu par vasaru, kurai viņš ir līdzautors.

Latvijas Leļļu teātra aktieris Valdis Vanags, kurš ''BILDES'' iepazina 2006. gadā, uzstājoties grupas ''pFErde Post'' sastāvā, festivālu raksturo kā dažādu mākslas veidu pārstāvju salidojumu, un šāda koncepcija viņu ļoti piesaista: ''Te satiekas gan mūziķi, gan mākslinieki, gan šoreiz arī aktieri, kurus vieno mīlestība pret mūziku un mākslu kopumā.'' Muzicēšanai Valda Vanaga dzīvē būtiska nozīme ir jau kopš pusaudža gadiem, interese par aktiermākslu parādījās krietni vēlāk. ''Interesanti, ka arī mani draugi un bijušie studiju biedri Rihards Lepers un Ģirts Liuziniks sākotnēji pievērsušies tieši mūzikai, savulaik pat spēlējām vienā grupā. Šī iemesla dēļ paklausīties, ko katrs laika gaitā ir sacerējis, būs sevišķi aizraujoši,'' pauž aktieris. Koncertā viņš izpildīs dziesmu par mīlestību, ko raksturo kā sirds dziesmu, un tā, viņaprāt, labi saskanēs ar visa koncerta kopējo noskaņu.

Koncertā piedalīsies arī aktrise Aija Dzērve, Vara Vētras meita Sabīne Vētra, mūziķi Aivars Hermanis, Vilnis Krieviņš, Andris Grunte, Guntars Mucenieks, kā arī arhitekts un mūziķis Edgars Treimanis.

Atgādinām, ka festivāla ''BILDES 2012'' ietvaros norisināsies arī citi koncerti – Rīgas Kongresu namā no 1. līdz 3. novembrim būs iespēja vērot '' jauno grupu un ''BILŽU'' veterānu kopprojektu koncertu'', ''''BILDĒS'' sevi jau pieteikušo grupu koncertu'', ''Koncertu BĒRNIEM'', kā arī ''''BILŽU'' VETERĀNU koncertu''.

Ar visu festivāla ''BILDES 2012'' koncertu programmu varat iepazīties festivāla mājas lapā www.bildes.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.18412209sec.