Brīvdabas muzejā sākas ziemas sezona

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs no 1. novembra uzsāk ziemas sezonu. Muzeja teritorija par samazinātu ieejas maksu apmeklētājiem būs pieejama katru dienu no pulksten 10.00 līdz 17.00.

Katru dienu apmeklētājiem atvērta būs Kurzemes zemnieka sēta ar siltu saimes istabu, darba dienās viesus gaidīs Kurzemes zvejniekciema ''Lurķu'' mājas apkurinātā saimes istaba, bet pēc pieprasījuma tiks atvērtas arī citas ekspozīcijas ēkas.

Vēl šajā gadā muzejs saviem apmeklētajiem ir sarūpējis trīs pasākumus. 10. novembrī ar masku gājienu, dziesmām un rotaļām folkloras kopu vadībā atzīmēsim Mārtiņdienu. 16. decembrī muzejā svinēsim Bluķa vakaru un gādāsim dāvanas amatniecības darinājumu tirdziņā. 26. decembrī, kad Ziemassvētki ģimenes lokā aizvadīti, muzejs aicinās uz Ziemas balli, kur gaismas spēles uz apsnigušajām senceltnēm un sniega kupenām noskaņos romantiskai un mierīgai gada izskaņai.

Jau ceturto gadu sniega sezonas laikā, sadarbībā ar aktīvās atpūtas centru ''Eži'', muzejā būs pieejamas dažāda garuma un sarežģītības pakāpju slēpošanas trases. Tā ir iespēja ne tikai aktīvi pavadīt brīvo laiku, bet vienlaikus arī baudīt muzeja gleznainās ainavas. Brīvdienās un pēc iepriekšēja pieteikuma darbosies arī slēpju noma. Pastāvīgajiem apmeklētajiem pieejamas arī ziemas sezonas abonementbiļetes. Slēpošanas sezonas sākumā muzejā notiks tradicionālais Koka slēpju salidojums.

Ziemassvētkus sagaidot un pavadot, muzejs piedāvās piedalīties interaktīvajā ekskursijā ''Nu atnāca Ziemassvētki''. Ekskursija paredzēta bērnu grupām latviešu un krievu valodās. Ekskursijas laikā apmeklētāji iepazīsies ar dzīvi Kurzemes sētā, vakarēšanas paražu un latviešu Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām, mācīsies gatavot telpu rotājumus, apmeklēs kalēju un izvizināties zirga vilktās kamanās.

Sestdienās un svētdienās, bet, rezervējot iepriekš, arī citās dienās viesus uzņems Priedes krogs.

Muzeja amatnieki brīvdienās būs sastopami Kurzemes sētā.

Muzeja lauku ekspozīcija ''Vītolnieki'', Rucavas pagastā, ziemas sezonā ir slēgta apmeklētājiem, bet muzejs ''Vēveri'', Vecpiebalgas pagastā, apmeklējams arī ziemā.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Apmeklētajiem atvērts katru dienu no pulksten 10.00 līdz 17.00.

Ieejas biļešu cenas ziemas sezonā (01.11. – 30.04.) pieaugušajiem 1,50 LVL, pilna laika studentiem 1 LVL, skolēniem un pensionāriem 0,50 LVL, ģimenes biļete ( 2 pieaugušie un 2-4 skolas vecuma bērni vai 1 daudzbērnu ģimene) 3 LVL. Vairāk informācijas interneta vietnē www.brivdabasmuzejs.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63312888sec.