Mākslas muzejs festivāla "Staro Rīga" laikā rādīs latviešu mākslas klasiku

"Staro Rīga" festivāla laikā vakaros uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas kāpnēm tiks rādīta latviešu mākslas klasika, pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja varēs apbrīnot krāšņus "Emogrāfa" pārveidotus sirds pukstus un emocionālos viļņus, bet Mākslas muzeja "Rīgas Birža" ātrijā ikvienam būs iespēja nokļūt brīnumainajā un romantiskajā Venēcijā.

Sirdsbalsi, izrādās, var izmērīt. Jauna, mazliet biedējoša un neuzticību raisoša, bet noslēpumaini precīza ierīce "Emogrāfs" nolasīs ikkatras sirds vēstījumu un emocijas, attēlojot to uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja fasādes sienas (Skārņu ielā 10/20). Viss, kas jādara, – jāievieto jaunizgudrotajā aparātā savs pirksts, lai tas varētu nolasīt pulsu. Tad sirds impulsi pārvērtīsies žilbinošā mozaīkā, krāsās un skaņās. Pavisam vienkārši – kāda sirds, tāds starojums. Interaktīvas skaņas, gaismas un video instalācijas "Emogrāfs" darbības laiks: no 15. līdz 18. novembrim pulksten 18.00 – 23.00.

Projekta idejas autori: Biedrība "I did it" sadarbībā ar mākslinieku Miku Meirānu.

Projekta realizētājs: Biedrība "I did it".

Mākslas muzejā "Rīgas Birža" ātrijā (Doma laukumā 6) no 15. līdz 18. novembrim pulksten 18.00–23.00 būs iespējams vērot iespaidīgu audiovizuālu performanci "Gondola", kas apspēlē vienu no muzeja atpazīstamības zīmēm – pasaulslavenā Krievijas mākslinieka Dmitrija Gutova darbu "Gondola". Tas tika radīts īpaši "Rīgas Biržas" ātrijam un ir Borisa un Ināras Teterevu fonda dāvinājums muzejam.

Performances režisore Leonarda Ķestere, režisors-videomākslinieks Roberts Rubīns, skaņas dizainers Uģis Vītiņš, gaismas dizainers Oskars Timbars, animatori "CG Ant Motion Graphics&Design Studio".

Savukārt uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas lielajām kāpnēm (Krišjāņa Valdemāra ielā 10a) no 16. līdz 18. novembrim pulksten 18.00 – 23.00 interaktīvā skaņu, gaismas un video instalācijā "Samsung Smart Sessions" būs vērojama mūsdienīga ietvara radīšana izcilākajiem latviešu mākslas darbiem. Festivāla apmeklētāji tiek aicināti iesaistīties instalācijas veidošanā, spēlējot klavieres un ar taustiņu palīdzību radot skaņu, gaismu un krāsu saspēli uz muzeja kāpnēm, logiem un kolonnām, tādējādi piešķirot labi zināmiem klasikas darbiem – Vilhelma Purvīša, Jāņa Valtera, Jaņa Rozentāla, Ģederta Eliasa, Valdemāra Tones, Romana Sutas un daudzu citu autoru gleznām jaunu skanējumu, svaigu redzējumu un dinamisku uztveres dimensiju.

Instalāciju 16. novembra vakarā atklās pianists un muzikālā projekta "Samsung Smart Sessions" vēstnieks Vestards Šimkus. Piedaloties "Staro Rīga" instalācijas tapšanā, Šimkus simboliski ieskandinās 9. un 10. decembrī gaidāmos "Samsung Smart Sessions" koncertus, kuros pazīstamais pianists uzstāsies kopā ar elektroniskās mūzikas duetu "Elvi/Duntan" un multimediju mākslinieci Katrīnu Neiburgu.

Projekta realizētājs: "SponsorKing" un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Projekta finansētājs: "Samsung".

Projekta sadarbības partneri: "Vilks Audio", "VPT Serviss", Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.staroriga.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.535604sec.