"Gada rīdzinieka 2012" titulu ieguvusi Teterevu ģimene

Titulu "Gada rīdzinieks 2012" ieguvusi Ināras un Borisa Teterevu ģimene par labdarības un kultūras mecenātisma tradīciju iedzīvināšanu Rīgā. Svētdien, 2012. gada 18. novembrī, Rīgas domes svinīgās sēdes laikā viņi saņēma Rīgas domes Goda rakstu un balvu.

Boriss un Ināra Teterevi 2010. gadā nodibināja fondu ar nolūku atbalstīt izcilas un sabiedrībai noderīgas labdarības iniciatīvas. Teterevu ģimene atbalsta kultūru, izglītību, uzlabojumus publiskajā pilsētvidē, sniedz atbalstu kopienu attīstības organizācijām pilsētās un lauku apvidos, dzīvnieku aizsardzībai un palīdz maznodrošinātu un trūcīgu personu grupām. Fonds ir starptautisks un sniedz atbalstu labdarības projektiem arī ārpus Latvijas.

Viņi atbalsta sieviešu invalīdu asociācijas "Aspazija" darbībai Rīgā un tās nodaļās 10 Latvijas reģionos, atbalsta cilvēku ar īpašām vajadzībām biedrību "Motus Vita". Programmas "Veselībai un dzīvotpriekam" palīdz Latvijas reģionu pensionāru nevalstiskajām organizācijām, rīko akcijas "Palīdzēsim māmiņai". Teterevi īsteno kopienu filantropijas attīstības programmu un atbalsta labdarības iniciatīvu "Kopgalds - siltas maltītes atbalsts". Viņi ir izveidojuši Borisa un Ināras Teterevu fonda programmu izglītības izcilībai, kuras ietvaros veicina izcilas, kvalitatīvas un konkurētspējīgas augstākās izglītības attīstību. Mecenāti palīdz izveidot pieminekli izcilajam baletdejotājam Mārim Liepam, sniedz atbalstu mākslas objektam "Gondola", kuru Mākslas muzejā "Rīgas birža" veido pasaulē pazīstamais Krievijas mākslinieks Dmitrijs Gutovs, veiksmīgi sadarbojas ar M. Čehova Rīgas Krievu teātri, J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Rīgas Stradiņa universitāti, Latvijas Mākslas akadēmiju un starptautisko bērnu un jauniešu biedrību "Eventus". Teterevu fonds finansē televīzijas raidījumu par dzīvnieku aizsardzības jautājumiem "Ķepa uz sirds", kā arī palīdz patversmei "Dzīvnieku draugs".

Svinīgās sēdes laikā tika pasniegti vairāki Rīgas domes Atzinības raksti par ieguldījumu Rīgas tēla veidošanā un popularizēšanā. Par ieguldījumu medicīnas zinātnes attīstībā Rīgā, inovācijām, sabiedrības veselības veicināšanu Atzinības rakstu saņēma ārsts Andrejs Ērglis. Par izciliem sasniegumiem sportā, iezīmējot Rīgas vārdu pasaules sporta vēsturē, atzinība izteikta sportistam Afanasijam Kuzminam. Apbalvoto vidū ir Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš par ilggadēju, pašaizliedzīgu darbu Rīgas labā un sabiedrības iesaistīšanu dzīvnieku aizsardzības kustībā. Atzinības rakstu saņēma mākslinieks Miķelis Baštiks par novatorismu un jaunradi dizainā, popularizējot Rīgas vārdu.

Atbilstoši nolikumam "Gada rīdzinieka" titulu piešķir cilvēkam, kurš ar savu talantu un darbu ir veicinājis Rīgas atpazīstamību, pievērsis sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai, tā veicinot tās attīstību un radot interesi par to.

Pretendentus nominācijai var izvirzīt ikviens rīdzinieks. Iesūtītos pieteikumus izvērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova vadībā. Konkursa vērtēšanas komisijā bija iekļauti arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Latvijas Nacionālais mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Rīgas Tehniskās universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis, žurnālisti Ina Oškāja, Anita Daukšte, Guntis Bojārs un Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, kurš "Gada rīdzinieka" titulu ieguva pērn.

Savukārt apbalvojumu nominācijā "Nozīmīgs zinātniskais pētījums humanitārajās un eksaktajās zinātņu nozarēs", ko Rīgas dome pasniedz sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, saņēma Tālavs Jundzis. Viņam apbalvojums piešķirts par ieguldījumu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā un Rīgas popularizēšanu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95369601sec.