Janvārī Rīgā atzīmēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

2013. gada 5. janvārī Rīgā jau otro reizi norisināsies pilsētas svētki "Šerloka Holmsa dzimšanas diena". Projekta autori ir mārketinga aģentūra PR LINIJA. Projekts ir izveidots 2012. gadā un to ir atbalstījuši daudzi entuziasti un literārā varoņa pielūdzēji. Šis projekts ir veidots ar mērķi piepildīt mūsu pilsētu ar krāšņu un neaizmirstamu atmosfēru, organizēt daudzus interaktīvus pasākumus, pieaicināt tūristus no visas pasaules, un pats galvenais – jautri un neaizmirstami atzīmēt pasaulē visslavenākā un vismīlētākā izmeklētāja Šerloka Holmsa dzimšanas dienu. 

"Šogad mūsu plānos ir visu pasākumu pamatīgāka sagatavošana." – stāsta viena no projektu autorēm, PR LINIJA aģentūras direktore Vladislava Galkina. – Plānoti ne tikai masu pasākumi un tautas svētki, kuri šogad būs krāšņāki un lielāki, bet mēs arī strādājam pie neliela kinofestivāla organizēšanas, kura ietvaros būs apkopotas filmas par Šerloku Holmsu no visas pasaules. Papildus, notiek sarunas, lai uz Rīgu, pēc mūsu ielūguma atbrauktu tautas iemīļotais aktieris Vasīlijs Livanovs, kurš atveidoja slaveno izmeklētāju padomju ekranizācijā, ka arī britu seriāla "Sherlock" zvaigzne Benedikts Kamberbatčs (Benedict Cumberbatch)”.

Mūsu pilsēta ir vienīgā pasaulē, kurā svin ļoti neparastu dzimšanas dienu – pasaulē visslavenākā un visu paaudžu milētā izmeklētāja Šerloka Holmsa dzimšanas dienu. Mēs aicinām piedalīties unikālā kostīmu parādē "Šerloku Holmsu gājiens", kas notiks pilsētas centrā un beigsies ar svētku ceremoniju pie slavenās Holmsa mājas "Beikerstrītā 221B" (Vecrīgā, Jaunielā 24).

Šajā dienā visiem angļu rakstnieka Konana Doila slaveno stāstu cienītājiem būs iespēja pārvērsties par pašu izmeklētāju vai kādu citu literāro tēlu. Labākos sagaida balvas, bet visiem dalībniekiem ir garantēta jautrība un neaizmirstamas atmiņas pēc mūsu pilsētas apmeklējuma. Turklāt, programmā ir paredzēti daudzi svētku pasākumi, kuros varēs piedalīties ik katrs svētku apmeklētājs.

Svētkus atbalsta Rīgas Dome un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs Live Rīga.

2013. GADA SVĒTKU PROGRAMMA

13.00-15.00
Tradicionāls „Šerloku Holmsu” gājiens no pilsētas centra līdz Vecrīgai.
Dalībnieku konkurss notiks divās kategorijās:

• LABĀKAIS HOLMSS
Ir atļauti visi diženā izmeklētāja tēla lasījumi – no ekranizējumiem un grāmatu tēliem, līdz individuāliem, pašu izdomātiem. Nav obligāti jāievēro kostīms no „A” līdz „Z”, galvenais, kostīmā izmantot pietiekami daudz detaļu, lai izveidotos atpazīstams tēls.

• LABĀKAIS TĒLS
Šajā konkursā piedalās visi iemīļotā romāna tēli – sākot ar doktoru Vatsonu un harizmātisko profesoru Moriarti, līdz mīļajaimisiss Hadsonei un skaistulei Irēnai Adlerai. Krāšņajā gājienā piedalīsies sers Henrijs, doktors Mortimers, Berrimors un daudzi citi. Gājiena dalībnieku reģistrācija notiks savlaicīgi pirms pasākuma - holmes.lv mājas lapā, kā arī uz vietas organizācijas punktā. Jāreģistrējas visiem dalībniekiem, kuri grib pretendēt uz balvu. Reģistrācijai nepieciešams tēla apraksts, fotogrāfija un personas dati. Uzvarētājus nosaka žūrija.

15.00-16.00

• ANGĻU SUGU SUŅU PARĀDE
Lielbritānija ir suņus mīloša valsts. Konan Doils savos darbos par Šerloku Holmsu ļoti rūpīgi aprakstīja četrkājainos draugus. Tāpēc mūsu skate savāks labākos angļu sugu suņu pārstāvjus vienā vietā. Būs arī Bāskervila suņi. Pasākuma norises vieta – Doma laukums. Organizē žurnāls Amber Dog.

14.00-16.00
• "AUZU PĀRSLU PUTRU, KUNGS?"
Tradicionāls britu ēdiens – auzu pārslu putra ar ievārījumu/džemu. Cienā sulainis Berrimors. Pasākuma norises vieta – Doma laukums.

17.00-18.00

• TĒJAS BAUDĪŠANA KOPĀ AR MISISS HADSONI
Vecrīgas kafejnīcas piedāvā saviem viesiem klasisko tējas pauzi plkst. 17.00 – "Five o’clock tea".

14.00-18.00

• RETRO FOTOGRĀFIJU SALONS
Fotosesijas svētku viesiem atjaunotajos autentiskajos interjēros un ar tā laika atribūtiem.

No plkst. 20.00

• VAKARA SVĒTKU PASĀKUMI
Vakara pasākuma programmā ir ieplānotas kinoskates – filmu par Šerloku Holmsu retrospektīva. Programmā filmas no Krievijas līdz Jāpanai. Nakts klubi aicina uz tematiskām ballītēm Viktorijas laikmeta stilā, kā arī kostīmizēti pasākumi, publiskās izklaides, uguņošana.

Visas svētku dienas garumā darbosies suvenīru gadatirdziņi Vecrīgā, notiks ekskursijas pa leģendārās filmas uzņemšanas vietām, kā arī visiem apmekētājiem būs iespēja piedalīties interaktīvā detektīvā izmeklēšanas spēlē (organizē starptautiskais nakts eksremālo spēļu tīkls Encaunter).

*Pasākumu norises laiks un to galīgais saraksts vēl var mainīties. Visa aktuālākā informācija tiks publicēta pasākuma oficiālajā mājas lapā www.holmes.lv, kā arī mūsu Facebook lapā: Facebook.com/Sherlock Holmes`Birthday.


SVĒTKU VĒSTURE

Šerloks Holmss ir viens no pasaules vispopulārākajiem personāžiem. Neskatoties uz savu ilgo profesionālo ceļu, Šerloks Holmss nekad nav svinējis savu dzimšanas dienu. Mūsu galvaspilsētai bija gods uzņemt Šerloku Holmsu pavisam neilgi, tikai septiņus gadus. No 1979. līdz 1986. gadam Rīgā notika režisora Igora Masleņņikova filmas «Šerloka Holmsa un daktera Vatsona piedzīvojumi» uzņemšana, kurā galveno lomu atveidoja Vasilijs Livanovs, un maza Vecrīgas ieliņa ļoti veiksmīgi pārtapa par Londonas Beikerstrītu.

Ar pārliecību var teikt, ka gadi, ko Holmss ir pavadījis Rīgā ir kļuvuši par labākajiem. Ne par velti, tieši Livanova atveidotais Holmsa tēls ir atzīts par pasaulē īstāko un dižciltīgāko, bet Anglijas Karaliene aktierim piešķīra Britu Impērijas ordeni.

Tāpēc nav brīnums ka, pēc rīdzinieku iniciatīvas un ar Holmsa talanta pielūdzēju no visas pasaules atbalstu, tagad Šerloka Holmsa dzimšanas diena tiek svinēta Rīgā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.92792797sec.