Ķīpsalā būvēs jaunu jahtklubu

Vakar, 2012. gada 22. novembrī, Rīgas brīvostas valde atbalstīja koncepciju par jauna, moderna jahtu piestātnes kompleksa izbūvi Daugavas kreisajā krastā Ķīpsalā, pie Vanšu tilta. Pēc aptuveniem aprēķiniem, šāda  projekta īstenošanai nepieciešamās investīcijas varētu  sasniegt 1,3 miljonus latu.

"Jauna ūdens tūrisma centra izveide Rīgā būs teicams Daugavas kreisā krasta labiekārtošanas risinājums, tas labvēlīgi ietekmēs arī Ķīpsalas ekonomisko aktivitāti, kā arī cels pilsētas ūdensceļu prestižu ārzemju viesu acīs, jo šobrīd jaunā jahtu piestātnes kompleksa teritorija atrodas tieši pretī jūras ostai, kurā tiek pieņemti ārzemju kruīzu prāmji," - saka  Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs, Rīgas brīvostas valdes loceklis Vadims Jerošenko.

Rīgai ir lielas ģeogrāfiskā izvietojuma priekšrocības – jūras tuvums, Daugava; tas visos laikos veicinājis pilsētas attīstību, izmantojot to potenciālu, ko sniedz Rīgas osta. Pat ekonomiskās krīzes apstākļos tajā tiek nodrošināts stabils kravu apgrozījuma pieaugums. Pēdējos gados panākts arī tas, ka mūsu ostā arvien biežāk piestāj  kruīzu kuģi, kuri atved uz Latvijas galvaspilsētu arvien vairāk tūristu, – saka Vadims Jerošenko.

"Mēs esam apliecinājuši, ka spējam sarīkot lielus ūdenssporta pasākumus, piemēram, ātrumlaivu pasaules čempionātu vai "Tall Ships Races" regati. Par regates organizāciju 2003.gadā Rīga saņēma tik daudz atzinības, ka  šis plašais un reprezentablais pasākums jau atkārtoti nākamgad norisināsies Latvijas galvaspilsētā," - viņš norāda. - Taču ostas un Daugavas ūdensmalu teritoriju sniegtās iespējas joprojām netiek izmantots pilnībā. Šādas teritorijas visur Eiropā tiek uzskatītas par īpaši vērtīgām, pilsētas pievērš lielu uzmanību to attīstībai. Jahtu piestātnes,  burāšanas sportam nepieciešamā infrastruktūra, rekreācijas zonas – arī Rīgas attīstībai tas viss ir nepieciešams.

Atbilstoši koncepcijai, plānots izveidot peldošu pontonu konstrukciju koka mola vietā, kā arī pilnīgi atjaunot CD  dambi, kurš šobrīd ir avārijas stāvoklī. Jahtu piestātnes izveides gaitā tiks ņemta vērā līdzīgu objektu  pieredze Polijā un Vācijā.

"Jaunais jahtu kompleksu iecerēts  uzbūvēt teritorijā, kura pieder Rīgas brīvostai, un tas būs nozīmīgs Rīgas domes un Rīgas brīvostas kopprojekts," uzsver  Vadims Jerošenko. "Brīvosta nodrošinās piestātņu iepirkumu un izbūves procedūru, savukārt Rīgas dome – projekta infrastruktūru un komunikācijas."

Šis nozīmīgais pilsētas attīstības projekts ļaus uzbūvēt visām starptautiskajām prasībām atbilstošu jahtu apkalpošanas kompleksu. "Tādējādi mums ir izredzes panākt, lai Rīga nostiprinātos kruīzu buru kuģu maršrutos Baltijas jūrā un palielinātos tūristu skaits Latvijas galvaspilsētā,  jo ūdens tūrisms ar katru gadu kļūst arvien populārāks. Ceram, ka jahtu kompleksa izveide veicinās burāšanas sporta atdzimšanu Latvijā, jo mūsu valstī jūrniecībai ir senas vēsturiskas tradīcijas," – atzīst Pilsētas attīstības komitejas vadītājs.

Pēc jauno piestātņu aprīkošanas Rīga pienācīgi spēs uzņemt gan atsevišķas tūristu jahtas, gan starptautiskās buru kuģu regates. Rīgas dome varēs popularizēt šo tūrisma virzienu, tādējādi sniedzot jahtu sporta cienītājiem iespēju paplašināt savas ģeogrāfiskās robežas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,


1. Stāvs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95734787sec.