Dabas muzejā norisināsies izstāde "Zaļā rotaļa"

Izstāde "Zaļā rotaļa" ir stāsts par koku un no tā gatavotām rotaļlietām. Tajā ar rūpnieciski ražotām, amatnieku un bērnu gatavotām rotaļlietām piedalās vairāk nekā 25 dalībnieki no visas Latvijas. Izstāde Dabas muzejā norisināsies no 5. līdz 23. decembrim.

Pēdējo desmit gadu laikā cilvēku dzīves uztvere ir ļoti mainījusies – arvien vairāk pievēršamies visam "zaļajam". Savu iespēju robežās atgriežamies pie dabiskā, pie tīrā un ekoloģiskā, jo tas rada drošību, kuru, protams, pirmkārt dodam bērniem. To apliecina arī daudzie ražotāji un amatnieki, kas šajā laikā ir sākuši izstrādāt un piedāvāt savus "zaļos" produktus. Viņi nebeidz pārsteigt ar savu izgatavoto lietu formu, unikalitāti un pielietojuma plašumu. Šī klāsta daudzveidība ir Latvijas lepnums, kas ir novērtēts visā pasaulē.

Rotaļlieta nav tikai objekts, ar ko var spēlēties. Tā palīdz iepazīt pasauli un iegūt jaunas iemaņas, asina prātu un trenē loģiku. Rotaļlietas veicina attīstību. Tieši šī iemesla dēļ ir svarīgi tās rūpīgi izvēlēties. Pretējā gadījumā rotaļlietas var kavēt bērna izaugsmi, bet neapdomīgi izvēlētas – pat apdraudēt pašus mazākos lietotājus. Bīstamas var būt lūztošas vai nekvalitatīvi izgatavotas rotaļlietas, arī sīkas detaļas un reizēm arī rotaļlietas tapšanā izmantotais materiāls (piemēram, krāsas, lakas, eļļas un citi).

Koks ir ļoti piemērots materiāls rotaļlietu ražošanai, tas ir patīkams un silts, vienlaicīgi arī izturīgs un drošs. Kokam ir plašas apstrādes iespējas, rotaļlietas, kas tiek gatavotas no tā ir ļoti dažādas gan sava izmēra un formas, gan funkciju un pielietojuma ziņā. Īpaša vieta izstādē tiks atvēlēta šūpuļzirdziņiem, jo tieši šogad aprit 40 gadi, kopš tos sāka ražot Latvijā.

Rūpējoties gan par mazajiem, gan lielajiem apmeklētājiem, Dabas muzeja darbinieki izstādi izveidojuši ne tikai izglītojošu, bet arī izklaidējošu un interaktīvu. Katru dienu pulksten 15.00 apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīciņās, kurās varēs izveidot gan koka rotaļlietas un finiera apsveikumus, gan arī individuālas puzles, Ziemassvētku rotājumus no papīra un citas interesantas lietas. Radošajās darbnīciņās vietu skaits ir ierobežots (10 bērni), tādēļ interesentus lūdzam nākt laicīgi un pieteikties pie izstādes dežuranta. Tāpat katru dienu 5 aktīvākie apmeklētāji iegūs dāvanas, ko ir sarūpējuši izstādes dalībnieki, kā arī dažādas veicināšanas balviņas.

Aicinām visus izstādes apmeklētājus aktīvi piedalīties Latvijas Dabas muzeja rīkotajos konkursos un aktivitātēs. Esiet vērīgi, rotaļājieties, dalieties ar savām domām un iegūstiet balvas!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.ldm.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46461105sec.