Par godu Nobela Miera prēmijai Rīgā uzziedēs Miera egle

Atzīmējot šā gada Nobela Miera prēmijas piešķiršanu Eiropas Savienībai (ES), 2012. gada 7. decembrī Rīgā uzziedēs Miera egle – viena no vides objektu festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš 2012" dalībniecēm. Egle skvērā pie Latvijas Nacionālās operas būs aplūkojama līdz 13. janvārim.

Nobela prēmijas komiteja oktobrī nolēma piešķirt 2012. gada Nobela Miera prēmiju Eiropas Savienībai par tās devumu, vairāk nekā sešas desmitgades veicinot mieru un izlīgumu, demokrātiju un cilvēktiesības Eiropā. Pirmdien, 10. decembrī, prēmija Oslo tiks pasniegta Eiropadomes, Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta priekšsēdētājiem, kurus pavadīs  bērni un jaunieši, kas būs uzvarējuši konkursā "Miers, Eiropa, nākotne – ko miers Eiropā nozīmē Tev?" Līdz ar prēmiju piešķirtā naudas balva – aptuveni 930 000 eiro – tiks veltīta projektiem, ar kuriem atbalsta karā un konfliktos cietušos bērnus.

ES mājā Rīgā šajā dienā viesosies Tilžas vidusskolas skolēni, ar kuriem par ES devumu mieram diskutēs Eiropas Parlamenta deputāti. Skolēni to iepazīs arī interaktīvās spēlēs.

"Nobela Miera prēmija ir vislielākā atzinība, kādu ES var saņemt par savu darbu, veidojot miera un labklājības kontinentu. Šī balva ir ne tikai pašam Eiropas projektam, bet visiem Eiropas iedzīvotājiem – arī katram Latvijas cilvēkam. Tādēļ esmu priecīga, ka ilgāk nekā mēnesi pašā Rīgas centrā par to atgādinās Miera egle," saka Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Miera egles ideju izstrādājis Dāvis Līcītis. "Šoreiz izrotāta pilsētā gadiem dzīvojošā, bet ikdienā nemanāmā egle. Pār to nobiruši balti ziedi, radot gaišumu un miera sajūtu, līdzīgi kā labas domas svētku gaidīšanas laikā," skaidro mākslinieks.

Festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" decembrī un janvārī Rīgā norisināsies jau trešo gadu, un tā ietvaros rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs 50 vides objekti – kā tradicionālas, tā arī jaunas dažādu formu un materiālu Ziemassvētku eglītes. Darbus veidojuši kā pieredzējuši mākslinieki, tā arī studenti un citi interesenti, kuru idejas atzītas par labākajām īpašā konkursā.

Vairāk par festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš 2012" interneta vietnē www.eglufestivals.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Avis
,


Ventspils TIC
,


Kaļķu vārti
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66755104sec.