Rīgā risināsies vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš 2012"

No šodienas, 2012. gada 7. decembra, rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs apskatāmi 50 festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš 2012" vides objekti. Festivāls risināsies līdz nākamā gada 13. janvārim.

"Vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" galvaspilsētā notiek no 2010. gada un akcentē Rīgu kā mākslas un inovatīvu ideju pilsētu. Festivāls ir mākslas aktivitāte pilsētvidē, kuras laikā Ziemassvētku simbols - egle tiek eksponēta kā vides objekts jaunos un oriģinālos vizuālos risinājumos, katra ar savu stāstu vai vēstījumu. Katru gadu aktuāla ir daudzveidīgas festivāla programmas izveide, piesaistot atbilstošas tematikas pilotprojektus un aktivitātes. Jau 500 gadus Ziemassvētku egles ir stāstījušas vienu un to pašu – mums tīkamo stāstu. Festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" piedāvā unikālu iespēju ieklausīties arī citos egļu stāstos," tā festivālu raksturo idejas autors, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars.

Šogad festivāla ekspozīcijā būs skatāmi piecdesmit "Egļu stāsti", tajā skaitā izcilākie iepriekšējo gadu, kā arī daudzi jauni, šogad tapuši vides objekti. Tos radījuši profesionāli mākslinieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un mācībspēki. Vides objekti pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla un ķieģeļu izmantošanai. Turklāt no 10. līdz 20. decembrim izstādē Rātsnamā (Rātslaukums 1) būs apskatāms Latvijas Mākslas akadēmijas studentu festivāla objektu projektu tapšanas un to realizēšanas process pilsētvidē.

Festivāls jau no sava pirmsākuma ir iemantojis gan rīdzinieku, gan pilsētas viesu interesi, jo ikvienam ļauj iepazīt un apskatīt gaismas un video objektu instalācijas, kā arī neparastos materiālos un formās veidotas Ziemassvētku egles. 2010. gada projekta laikā pilsētvidē tika eksponēti 25 vides objekti, bet pērn – 42.

Visus festivāla objektus būs iespējams apskatīt, izmantojot īpaši sagatavotu festivāla ceļvedi un interaktīvo karti, kas būs pieejama festivāla interneta vietnē: www.eglufestivals.lv un "uzziņu dienesta 1188" interneta vietnē: www.1188.lv, kā arī drukātā formātā tūrisma informācijas centros. Visiem viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem informācija par festivālu pieejama mobilajā lapā: http://m.1188.lv/ziemassvetki/festivals.

Festivāla norisi atbalsta Rīgas dome. To rīko Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar radošo sabiedrību, Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem, mācībspēkiem un profesionāliem māksliniekiem.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39715385sec.