11. novembra krastmalā iedegta egle un svētku apgaismojums

Vakar, 2012. gada 6. decembrī, 11. novembra krastmalā tika svinīgi iedegta otrā pilsētas Ziemassvētku egle. Reizē ar to 11. novembra krastmalā iedegās arī jaunais svētku apgaismojums.

Šogad "Jaunā 2013. gada sagaidīšanas svinības" notiks 11. novembra krastmalā, jo aizvien vairāk rīdzinieku un pilsētas viesu vēlas kopīgi sagaidīt Jauno gadu, bet pie Brīvības pieminekļa ir par maz vietas svinībām. Gadu mijas kultūras programma ar svētku uguņošanu pusnaktī tiks piedāvāta no 31. decembra pulksten 22.00 līdz 1. janvāra pulksten 3.00. Abās dienās pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Rīgas pašvaldība kopumā pilsētā ir izvietojusi 13 lielas un 56 mazākas egles. Tās atrodas apkaimēs, pie kultūras centriem, mākslas un mūzikas skolām. Kontekstā ar pilsētas svētku noformējumu minams arī vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš 2012", kas risināsies no 7. decembra līdz 13. janvārim. Šogad festivāla ekspozīcijā būs skatāmi piecdesmit "Egļu stāsti", tajā skaitā izcilākie iepriekšējo gadu, kā arī daudzi jauni, šogad tapuši vides objekti, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla un ķieģeļu izmantošanai.

Šogad pilsētas noformējumā ir gaismas dekori, kuros izmantotas ekonomiskās LED gaismas. Svētku apgaismojums tiks iedegts pakāpeniski visā pilsētā, un darbus plānots pabeigt līdz nedēļas beigām.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments ir nodrošinājis pilsētas svētku noformējuma māksliniecisko pusi. Savukārt pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma" ir veikusi visus tehniskos darbus pilsētas izgaismošanā, tostarp, veidojusi pamatnoformējumu (izgaismotu koku rindas gar ielām, parkiem, virs ielām).

Šogad Rīgā uz kokiem un apgaismojuma līniju trosēm tiks uzstādīti 508 jauni LED dekori (ausekļi, zvaigznes, lodes, leduspuķes, pilošās lāstekas). Šie dekori atradīsies 11.novembra krastmalā, 13.janvāra ielā, Alberta ielā, Antonijas ielā, Elizabetes ielā, uz Vanšu tilta, uz Akmens tilta, Marijas un Čaka ielās. Papildus tam uz kokiem un apgaismojuma līniju trosēm tiks uzstādīts 1361 iepriekšējos gados lietots LED dekors (pārslas, zvaigznes, gaismas aizkari, lāstekas, pilošās lāstekas, maskas, trīsstūri utt.). Šie dekori atradīsies Strēlnieku ielā, Vaļņu ielā, Antonijas ielā, Elizabetes ielā, Brīvības ielā, Mūkusalas ielā, skvērā pie Lāčplēša un Sadovņikova ielas krustojuma, uz Kalnciema dzelzceļa pārvada, 11.novembra krastmalā, Marijas un Čaka ielās, Raiņa bulvārī, Kalpaka bulvārī, Kr.Barona ielā, Merķeļa ielā, skvērā pie Mūrnieku un Matīsa ielu krustojuma, Bastejkalnā, Tērbatas ielā, Kronvalda parkā un Esplanādē.

Tāpat uz kokiem un apgaismojuma līniju trosēm tiks uzstādīta 541 jauna LED virtene, kas atradīsies Alberta ielā, Antonijas ielā, Brīvības gatves alejā, Elizabetes ielā, 11.novembra krastmalā, Elizabetes ielā, Tērbatas ielā, Jēkaba laukumā, Bastejkalnā un Baumaņa skvērā. Uz kokiem un apgaismojuma līniju trosēm tiks uzstādītas arī 409 iepriekšējos gados lietotas LED virtenes. Tās atradīsies Vaļņu ielā, Antonijas ielā, Elizabetes ielā, Brīvības ielā, Brīvības gatves alejā, Aspazijas bulvārī, Kr.Barona ielā, Kalpaka bulvārī, Elizabetes ielā un Raiņa bulvārī.

Ziemassvētku gaismu rotas rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs līdz nākamā gada janvāra beigām vai februāra sākumam.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kurshi Hotel semināru telpas
,


Rixwell Elefant Hotel
,


Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72641087sec.