Zem zīmīgā cipara 13 tiks atklāts Biķernieku trases nākamā gada kalendārs

Šodien, 2012. gada 13.decembrī, pulksten 13.00 notiks 2013.gada Biķernieku trases kalendāra 13 bilžu izstādes atklāšana. Pasākums notiks Biķernieku kompleksās sporta bāzes birojā S.Eizenšteina ielā 4.

Kalendāra bildēs attēlota šā brīža trase, pa kuru vēsturiskajos sporta spēkratos traucas Latvijas sporta leģendas – autosportisti ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi, daudzkārtēji Latvijas, Baltijas un bijušās Padomju Savienības čempioni.

Piemēram, ZIL 112S (1963) trasē vada ilggadējais autobraucējs Valdis Brants, formulu Estonia 9 (1966) stūrē motoru sporta leģenda Viktors Tjaguņenko. Daudzkārtējais PSRS vicečempions autošosejā Valdis Belmeris atzīst, ka viņš vislabāk jūtas pie GAZ 24 Volgas stūres. Savukārt Latvijas Antīko automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja dibinātājam Viktoram Kulbergam  uzticēts Rīgas Motormuzeja zelta krājums – Auto Union V16 typ C/D (1938).

"Šajā kalendārā ir ļoti daudz informācijas. Tajā ir attēloti dažādi trases punkti un līkumi – sarežģītais "elkonis", "raganu katls", kartodroms, moto stadions, kā arī šovasar atklātā trases centrs – starta-finiša māja un citas. Šajās vietās veiksmīgi eksponējas leģendārie braucēji ar saviem vēsturiskajiem spēkratiem. Tas ir kā Biķernieku trases vēsturiskais albums,” kalendāra nozīmīgumu uzsver Biķernieku trases vadītājs Aivars Aksenoks. Savukārt fotogrāfiju autors Gatis Rozenfelds stāsta: „Darbs pie bildēm prasīja īpašu precizitāti un tādēļ bija ļoti interesants. Ar katru sava aroda profesionāli tika precīzi atrunātas visas fotogrāfijas detaļas – no spēkrata atrašanās vietas trasē līdz pat detaļām un aksesuāriem. Kalendārā vēsturisko auto un trases stils ir ieturēts pilnībā!".

Jāpiebilst, ka BKSB biroja ēka ir kā Rīgas Motormuzeja filiāle, kurā izstādītas vēsturiskās  sporta automašīnas, formulas un motocikli. Birojs apmeklētājiem atvērts katru darba dienu no pulksten 9.00-17.00, ieeja bezmaksas.

Plānots, ka kalendāra atklāšanas svētkos piedalīsies visi autosportisti, kuri redzami kalendāra fotogrāfijās. Kalendārus varēs iegādāties Rīgas Motormuzeja un Biķernieku birojā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.csdd.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Aizkraukles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.97517395sec.