5 zvaigžņu viesnīca Royal Square Hotel & Suites liek viesiem atstāt viesnīcas telpas

Tieši pirms ziemas sezonas ienesīgākā laika noticis neticams reiderisma gadījums Latvijas tūrisma nozarē, kā rezultātā ir nācies ciest un izjust lielas neērtības Vecrīgas pieczvaigžņu viesnīcas "Royal Square Hotel & Suites" klientiem, kā arī līdzšinējie īpašnieki ir zaudējuši īpašumu vairāk nekā 7 miljonu latu apmērā.

Šā gada 7. decembrī kļuva zināms, ka ar LR Uzņēmumu reģistrā iesniegtu viltotu dokumentu palīdzību tika nelegāli pārņemts uzņēmums SIA "555 Brand Hotel", kam pieder "Royal Square Hotel & Suites", bet 12. decembrī jau ar fizisku spēku apturēta šīs viesnīcas darbība, liekot viesiem atstāt viesnīcas telpas. 13. decembrī neviens no darbiniekiem, kā arī viesiem minētajā viesnīcā iekšā vairs netika. Viesnīca joprojām ir slēgta, un to apsargā bruņoti apsargi. Līdzšinējiem īpašniekiem ir tapis arī zināms, ka telpas ir ne tikai pārņemtas, bet līdzšinējās viesnīcas ēka jau ir pārdota tālāk citam uzņēmumam. Visas reiderisma rīcības bija iespējamas tikai tāpēc, ka Uzņēmumu reģistrs tikai formāli izskata iesniegtos valdes un dalībnieku izmaiņu dokumentus, ļaujot par kompānijas īpašnieku kļūt viltvārdim. Uzņēmumu reģistrs 17. decembrī, neraugoties uz 13.decembrī saņemto iesniegumu par krāpniecību, turpināja apstiprināt viltvāržu dokumentus un apstiprināja izmaiņas arī viesnīcas operētājkompānijā SIA "Garden Palace" valdē.

Šā gada 7.decembrī tika atklāts, ka uz viltotu dokumentu pamata ar uzņēmumu nesaistīta persona ir izlikusies par "555 Brand Hotel" vienīgā īpašnieka, Apvienotajā Karalistē reģistrēta uzņēmuma "Brook Organisation L.P." pilnvaroto pārstāvi, iepriekš nenosūtot sabiedrības valdei paziņojumu par sapulces sasaukšanu, un ir atcēluši uzņēmuma "555 Brand Hotel" valdes locekli, ieceļot valdes priekšsēdētāja amatā sev lojālu personu. "Brook Organisation L.P." patiesais īpašnieks nekad nav uzdevis uzņēmumam "Brook Organisation L.P." izdot dokumentus, kas pilnvaro šo, ar uzņēmumu nesaistītu personu, veikt jebkādas darbības kompānijas vārdā, tai skaitā mainīt valdi vai atsavināt daļas. Saskaņā ar Rīgas pilsētas Zemesgrāmatu nodaļā iesniegtajiem pirkuma līgumiem redzams, ka samaksa par nekustamā īpašuma pirkumu (5 miljoni latu) jāveic tikai līdz 2015.gada 31.decembrim. Minētais norāda uz to, ka īpašums šobrīd fiktīvi atsavināts īpaši šim mērķim dibinātam uzņēmumam, kurš šo īpašumu, visticamāk, tālāk pārdos reālam pircējam. Līdz ar to, ar uzņēmumu nesaistītas personas uz viltotu dokumentu pamata ir izkrāpušas (piesavinājušās) uzņēmumam "Brook Organisation L.P." piederošā uzņēmuma "555 Brand Hotel", kapitāldaļas ar kopējo nominālvērtību 2 268 000 latu un nekustamo īpašumu Kaļķu ielā 3a, Rīgā, kura vērtība sasniedz vismaz 5 000 000 latu.
Nelegālās uzņēmuma un īpašuma pārņemšanas rezultātā no 13.decembra ir apturēta "Royal Square Hotel & Suites" darbība, kad ar fiziska spēka palīdzību "555 Brand Hotel" fiktīvās valdes pārstāvji ar bruņotiem apsargiem viesnīcas apsaimniekotāja "Garden Palace" darbiniekus neielaida viesnīcā, lai tie varētu apkalpot viesus un nodrošināt viesnīcas darbību. Viesnīca joprojām ir slēgta un to apsargā bruņoti apsargi. "555 Brand Hotel" fiktīvās valdes pārstāvju norādītais pamatojums ir, ka ar viesnīcas apsaimniekotāju ir lauzts līgums, par ko uzņēmuma esošā valde nebija informēta.

Jānorāda, ka uzņēmuma "Garden Palace" vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "555 Brand Hotel", kas šobrīd ir ticis nelegāli pārņemts. Turklāt 17. decembrī Uzņēmumu reģistrs reģistrēja izmaiņas arī viesnīcas operētājkompānijā "Garden Palace" valdē, no valdes locekļa amata atceļot K. Ancāni un viņas vietā ievēlot sev lojālo valdes priekšsēdētāju S.Petraitieni. Tādējādi jau pašlaik ir radušies ievērojami zaudējumi "555 Brand Hotel" reālajiem īpašniekiem saistībā ar uzņēmuma nelegālu pārņemšanu un viesnīcas darbības apturēšanu un esošie 95 darbinieki ir neziņā par tālāko uzņēmuma darbību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67506886sec.