Mežaparka Lielajā estrādē šodien atklās iespaidīgu ziemas atrakciju kompleksu

"Mežaparks ziemā ir pamodies. Nav vairs tās kapu sajūtas kā pirms dažiem gadiem - viss ir izgaismots, spēlē mūzika un cilvēkiem ir iespēja atpūsties. Mūsu mērķis ir ģimenēm radīt visus apstākļus, lai varētu veselīgi baudīt sniega priekus", uzsver Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

"Rīgas sniega parku" Mežaparka Lielajā estrādē šogad veido Žagarkalna speciālisti – tā ir viena no lielākajām, vecākajām un pieredzes bagātajām slēpošanas bāzēm Latvijā. Šoziem "Rīgas sniega parka" apmeklētājiem būs iespēja baudīt ierastās un jau iecienītās aktivitātes – kameršļūkšanu, bezmaksas slidotavu un bezmaksas distanču slēpošanas trasi, bet būs arī jaunumi - darbosies slēpošanas un snovborda apmācības skola bērniem, kā arī būs iespējamas individuālās apmācības pie profesionāliem instruktoriem.

"Slēpošanas skola, kura tiks izveidota Mežaparkā, darbosies darba dienu vakaros un, protams,  visas brīvdienas. Bērni pēc iepriekšējas pieteikšanās tiks iedalīti grupās pēc vecuma un prasmju līmeņa. Vecāki varēs bērnus atstāt uz visu skoliņas laiku un paši doties slēpot pa Mežaparka trasēm vai citās brīvdienu nodarbēs. Sniega parkā ar viņu bērniem vairākas stundas pēc kārtas, ar kopīgu pusdienu pauzi un atpūtas brīžiem, strādās profesionāli bērnu instruktori un mazākajiem pat auklītes uz slēpēm", stāsta Žagarkalna saimnieks Juris Žagars.

Slidotava un distanču slēpošana būs bez maksas, pārējās atrakcijas ar savu inventāru maksās 2 latus stundā, ar uz vietas iznomātu inventāru 5 latus stundā. Sniega parkā būs iespējams iznomāt visu nepieciešamo distanču un kalnu slēpošanas inventāru, kā arī kameršļūkšanas rīkus, slidas un snovborda inventāru.

"Lai nodrošinātu maksimālu piekļuvi ziemas atrakciju parkam, līdz pat Mežaparka Lielajai estrādei būs iespējams piebraukt ar savu personīgo automašīnu. Iebraukšana būs no Viestura prospekta puses un maksās vienu latu. Pie estrādes būs stāvvieta, kur varēs novietot savus auto", norāda "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

Sniega parks atradīsies Mežaparka estrādes nožogotajā teritorijā, vietā, kur vasarās atrodas  skatītāju soli. Tā ir 120 m gara un 70 m plata nogāze ar piemērotu slīpumu apmācības veikšanai slēpotājiem un snovbordistiem (sevišķi bērniem). Līdz šim tuvākais apmācības kalns Rīgai atradās Riekstukalnā netālu no Baldones. Tagad gan darba dienu vakaros, gan brīvdienās bērni un pieaugušie varēs mācīties slēpot un snovot pašā Rīgā - Mežaparkā. Sniega parkā darbosies arī iekštelpu kafejnīca, kur omulīgā atmosfērā varēs sasildīties un ieturēt siltu maltīti pēc aktīvas sportošanas svaigā gaisā. Apmeklētāji varēs baudīt parka piedāvātos ziemas priekus, sākot no šodienas, 2012. gada 22. decembra un līdz pat 2013. gada aprīļa sākumam, kad sezona tiks noslēgta ar pamatīgu bērnu karnevālu.

Mežaparka Lielās estrādes teritorijā ziemas atpūtas un atrakciju komplekss "Rīgas sniega parks" darbosies jau trešo gadu.

Šogad Mežaparkā kopumā sarīkoti 112 dažādi pasākumi, tostarp, veselīga dzīvesveida diena, Lady Gaga koncerts, Nike Riga Run, atsācis darbību Zaļais teātris.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47975302sec.