Rīgā notiks Ziemassvētku pasākumi

Ziemassvētku brīvdienās Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi laipni gaidīti Rīgas kultūras centros, koncertzālēs un dievnamos, kur notiks svētku pasākumi, tajā skaitā vairāki bezmaksas koncerti, izrādes un koncertuzvedumi.

Trīs dienas uz tradicionālajiem Ziemassvētku koncertiem Sv. Pestītāja baznīcā aicina koris "Balsis". Šoreiz koncerta apmeklētājiem būs iespēja ne tikai klausīties, bet arī piedalīties koncertos, kopīgi dziedot Ziemassvētku dziesmas, baudot karsto dzērienu un kora dziedātāju pašu rokām ceptās piparkūkas.

23. decembrī "Adventes koncertā" Rīgas Sv. Pētera baznīcā klausītājus gaida "Rīgas jauniešu brāsbends" diriģenta Boļeslava Voļaka vadībā. Koncertā skanēs senas kanconas, korāļi un ričekāri, kā arī tradicionālas Ziemassvētku melodijas. Šajā pašā dienā Rīgas domā notiks koncerts "Eņģeļa pieskāriens", kurā muzicēs vokālā grupa "Schola Cantorum Riga", solisti Marta Līna Pētersone, Laima Lediņa, Dita Krenberga un Elīna Endzele, kā arī ērģelnieki Aigars Reinis un Ilze Reine. Klausītāji gaidīti arī koncertā "Ziemassvētku zvaigzne", kas notiks kultūras centrā "Mazā ģilde", piedalīsies Ingus Pētersons, Madars Kalniņš, Andris Grunte un Artis Orubs.

24. decembrī Sv. Pāvila baznīcā, piedaloties vairākiem koriem, solistiem un smilšu kino māksliniekiem, notiks Ziemassvētku uzvedums "Klusa nakts, svēta nakts". Pirmajos Ziemassvētkos – 25. decembrī klausītājus aicina uz koncertu "Tu mazā, klusā Betlēme", kas notiks Sv. Ģertrūdes baznīcā. Šajā dienā koncerti būs arī "Lielajā ģildē" un Rīgas domā.

Vairāki koncerti Rīgā notiks arī Otrajos Ziemassvētkos – 26. decembrī, kad iedzīvotāji un pilsētas viesi gaidīti kultūras centrā "Imanta" un koncertzālē "Ave Sol", Sv. Pestītāja, Sv. Marijas Magdalēnas un Sv. Pētera baznīcā, kurā no 26. līdz 29. decembrim notiks muzikāla feerija – Ziemassvētku nakts pasaka mūzikā "Zilo putnu meklējot". Bezmaksas ielūgumi no 21. decembra pieejami Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē.

Bērni īpaši gaidīti arī 27. decembrī uz izrādi "Porcelāna leļļu dzīve" Rīgas Porcelāna muzejā.

Svētku noskaņas koncerti galvaspilsētā būs baudāmi katru dienu līdz pat gadu mijai. Tos atbalsta Rīgas dome. Pasākumu programma pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv, drukātā veidā - tūristu informācijas centros, kā arī zvanot uz "uzziņu dienestu 1188".

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,


1st-studio.com
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.93744111sec.