Rīgā tiks atzīmēta Šerloka Holmsa dzimšanas diena

Rīga ir pirmā pilsēta pasaulē, kur tiks atzīmēta Šerloka Holmsa dzimšanas diena (05.01.2013). Tajā tiek aicināti pasaules paša slavenākā izmeklētāja cienītāji un pielūdzēji.

Nāc apsveikt Holmsu! Tev būs iespēja piedalīties "Šerloku Holmsu" gājienā, iemalkot tasi tējas kopā ar jauku Misis Hadsoni Beikerstritā (Jauniela), vai pat atvest līdzi savu suni labākā Baskerviļa suņa konkursam Domu laukumā. Ceram, ka Tev līdzi vienmēr ir Artura Konana Doila grāmata. Tiekamies janvārī, Rīgā!


2013. gada programma

13.00-15.00 Tradicionāls "Šerloku Holmsu" gājiens no pilsētas centra līdz Vecrīgai. Dalībnieku konkurss notiks divās kategorijās:

LABĀKAIS HOLMSS

Ir atļauti visi diženā izmeklētāja tēla lasījumi – no ekranizējumiem un grāmatu tēliem, līdz individuāliem, pašu izdomātiem. Nav obligāti jāievēro kostīms no "A" līdz „Z”, galvenais, kostīmā izmantot pietiekami daudz detaļu, lai izveidotos atpazīstams tēls.

LABĀKAIS TĒLS

Šajā konkursā piedalās visi iemīļotā romāna tēli – sākot ar doktoru Vatsonu un harizmātisko profesoru Moriarti, līdz mīļajaimisiss Hadsonei un skaistulei Irēnai Adlerai. Krāšņajā gājienā piedalīsies sers Henrijs, doktors Mortimers, Berrimors un daudzi citi. Gājiena dalībnieku reģistrācija notiks savlaicīgi pirms pasākuma - holmes.lv mājas lapā, kā arī uz vietas organizācijas punktā. Jāreģistrējas visiem dalībniekiem, kuri grib pretendēt uz balvu. Reģistrācijai nepieciešams tēla apraksts, fotogrāfija un personas dati. Uzvarētājus nosaka žūrija.

15.00-16.00 ANGĻU SUGU SUŅU PARĀDE

Lielbritānija ir suņus mīloša valsts. Konan Doils savos darbos par Šerloku Holmsu ļoti rūpīgi aprakstīja četrkājainos draugus. Tāpēc mūsu skate savāks labākos angļu sugu suņu pārstāvjus vienā vietā. Būs arī Bāskervila suņi. Pasākuma norises vieta – Doma laukums. Organizē žurnāls Amber Dog

14.00-16.00 ”AUZU PĀRSLU PUTRU, KUNGS?”

Tradicionāls britu ēdiens – auzu pārslu putra ar ievārījumu/džemu. Cienā sulainis Berrimors. Pasākuma norises vieta – Doma laukums.

17.00-18.00 TĒJAS BAUDĪŠANA KOPĀ AR MISISS HADSONI

Vecrīgas kafejnīcas piedāvā saviem viesiem klasisko tējas pauzi plkst. 17.00 – „Five o’clock tea”.

14.00-18.00 RETRO FOTOGRĀFIJU SALONS

Fotosesijas svētku viesiem atjaunotajos autentiskajos interjēros un ar tā laika atribūtiem.

No plkst. 20.00 VAKARA SVĒTKU PASĀKUMI

Vakara pasākuma programmā ir ieplānotas kinoskates – filmu par Šerloku Holmsu retrospektīva. Programmā filmas no Krievijas līdz Jāpanai. Nakts klubi aicina uz tematiskām ballītēm Viktorijas laikmeta stilā, kā arī kostīmizēti pasākumi, publiskās izklaides, uguņošana.

Visas svētku dienas garumā darbosies suvenīru gadatirdziņi Vecrīgā, notiks ekskursijas pa leģendārās filmas uzņemšanas vietām, kā arī visiem apmekētājiem būs iespēja piedalīties interaktīvā detektīvā izmeklēšanas spēlē (organizē starptautiskais nakts eksremālo spēļu tīkls Encaunter).

*Pasākumu norises laiks un to galīgais saraksts vēl var mainīties. Visa aktuālākā informācija tiks publicēta pasākuma oficiālajā mājas lapā www.holmes.lv, kā arī mūsu Facebook lapā: Facebook.com/Sherlock Holmes`Birthday.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.holmes.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72529507sec.