Notiks Baltijā pirmais starptautisks ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls RE RE Rīga

2013. gada 8. janvārī, Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks, nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, būvuzņēmuma RE&RE vadītāji Ainārs Pauniņš un Didzis Putniņš, kā arī festivāla radošais direktors Mārtiņš Ķibers parakstīja vienošanos par Baltijas mērogā unikāla starptautiska ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāla RE RE Rīga rīkošanu 2013. un 2014. gadā Eiropas kultūras galvaspilsēta gada programmas ietvaros.

Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks: "Uzņēmums RE&RE ir nācis klajā ar skaistu iniciatīvu - atbalstīt un nopietni līdzdarboties Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 norisē, dāvājot pilsētai vēl nebijušu notikumu – RE RE Rīga, kas pirmo reizi norisināsies jau šovasar, augustā, bet savu kulmināciju sasniegs 2014. gadā, kad visas Eiropas un pasaules kultūras tūristu uzmanība būs pievērsta Rīgai. Tas ir lielisks piemērs tam, ka uzņēmēji ir gatavi dot savu ieguldījumu pilsētas attīstībā un kopīgi radīt paliekošas kultūras vērtības un jaunas tradīcijas."

Festivāls RE RE Rīga piedāvās augstas kvalitātes mūziku un mākslu, ko ikdienā ierasts vērot koncertzālēs, teātros un muzejos. Tā tiks iznesta pilsētvidē un cilvēkos, būs bez maksas pieejama ikvienam Rīgas iedzīvotājam un pilsētas viesiem.

RE&RE valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš: "Turpinot mūsu ilggadējo tradīciju atbalstīt kultūras garu Latvijā, desmitgadē restaurējot Valsts mākslas muzeja Balto zāli, tad secīgi RE&RE 15 gadu jubilejā atbalstot BETANOVUSS celtniecību un aizsākot "brīnīšanās ideju" ar mākslas objektiem uz AB dambja, mēs nolēmām arī uzņēmuma 20 gadu jubilejā Rīgai un tās iedzīvotājiem pasniegt īpašu un paliekošu dāvanu – starptautisku ielu mākslas un pasaules mūzikas festivālu RE RE Rīga. Iedvesmojoties no Eiropas labākajiem ielu festivāliem un karnevāliem, ar šo projektu mēs vēlamies apvienot izcilu kultūras kvalitāti ar demokrātisku un visiem pieejamu pasniegšanas veidu, kas dos iespēju baudīt šīs vērtības Rīgas un Latvijas iedzīvotājiem un padarīs Rīgu par tūristu iecienītu galamērķi ne tikai 2014. gadā."

"Veidojot Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, mēs rūpējamies par jaunām pilsētas kultūras norisēm ar pasaules elpu un paliekošām vērtībām. Ir svarīgi, lai aktuālo dažādu valstu kultūras norišu piesātinātie pasākumi Rīgā turpinātos arī pēc 2014.gada. Tādēļ ir patiess gandarījums, ka šādu vajadzību izjūt arī Latvijas uzņēmēji un Rīgas pilsētas vadība, tiek dibinātas jaunas sadarbības platformas," uzsver nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

Festivāla radošā komanda pie festivāla koncepta nopietni strādājusi jau vairāk nekā pusotru gadu, un tas saņēmis Nodibinājuma Rīga 2014 atzinību. "Festivāla ideja balstās uz trim "vaļiem" – cilvēks, pilsētvide, māksla, šo trīs aspektu mijiedarbību. Pirms laika neatklājot visas festivāla norises detaļas, bet intrigai varu pastāstīt, ka centrālā festivāla norises vieta būs AB dambis, no kura mūzika un māksla "izies ielās" un trīs dienas pēc kārtas piepildīs centrālos pilsētas laukumus, parkus un ielas ar prieku, ko rada kvalitatīva māksla," atklāj festivāla radošais direktors Mārtiņš Ķibers.

Festivāls iecerēts kā ikgadējs starptautisks ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums, priekšnesumu, izrāžu kopums, kas sakņojas senās tradīcijās un apvienos visdažādāko žanru māksliniekus - mūziķus, dejotājus, akrobātus, žonglierus, ugunspūtējus, zobenrijējus un virvesdejotājus.

2013. un 2014. gadā, kā arī turpmāk festivāls norisināsies augustā. Partneri festivāla programmas veidošanā būs pieredzes bagātie Eiropas un Āzijas mūzikas un ielu mākslas festivāli.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.riga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69491601sec.