Šogad projekta Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga īstenotāji uzsvērs sezonālos produktus

2013. gadā projektā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga", ko sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pavāru klubs" (LPK) īstenos Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB), uzsvars tiks likts uz sezonālo produktu atšķirību.

Tādējādi 2013.gadā tiks turpināts iepriekšējā gadā iesāktais gastronomijas tūrisma veicināšanas projekts, kas paredz, ka atšķirībā no aizvadītā gada, kad produktu dalījums bija pa mēnešiem, šogad katrā gadalaikā projektā iesaistīto restorānu piedāvājumos tiks izceltas no trim Latvijai raksturīgiem produktiem pagatavotas uzkodas, zupas, pamatēdieni un deserti.

Kā atzīmēja LPK valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova, pavasarī tiks gatavoti ēdieni no bērzu sulām, reņģēm un rabarberiem, vasaras produkti būšot jērs, skābenes un kazas siers, rudens - dzērvenes, kaņepes un trusis, bet ziemā tiks piedāvāti ēdieni, kas pagatavoti no medījumiem, rudzu maizes un nēģiem.

Runājot par projekta attīstību, restorāna "Bibliotēka Nr. 1" šefpavārs Māris Jansons norādīja, ka aizvadītajā gadā projekts esot bijis kūtrāks, nekā sākumā cerēts, jo no sākotnējiem 25 restorāniem, kas piedalījās projektā, līdz projekta beigām bija palikuši aptuveni 15 restorāni. Taču kopumā pagājušajā gadā projektā piedalījās 31 restorāns un kafejnīca.

Jansons arī teica, ka šo projektu vajadzētu īstenot vismaz vēl kādus divus gadus, lai tas gūtu lielāku ievērību un atsaucību ne tikai no apmeklētāju puses, bet arī no restorānu puses.

Savukārt RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča atklāja, ka, sākot šī projekta īstenošanu, viņai esot bijušas šaubas. Taču nomākt šīs šaubas palīdzējis iesaistīto restorānu entuziasms.

Jautāta, cik liels pienesums no šī projekta varētu būt tūrisma nozarei kopumā, Jermoloviča pieļāva, ka pieaugums varētu būt mērāms 2 - 3 procentu apmērā viena gada laikā.

2012. gada sākumā RTAB sadarbībā ar 25 Rīgas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem izstrādāja projektu "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga", kura gaitā pērn vietējie iedzīvotāji un ārvalstu viesi tika iepazīstināti ar Latvijas produktu izmantošanu dažādu ēdienu pagatavošanā.

Projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga" dalībniekus varēja atpazīt pēc īpašas zīmes. Tā piedāvājumam tika pievērsta uzmanība iesaistīto restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.greetingsfromlatvia.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


Ventspils TIC
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03115106sec.