Rīgas Cirkā noslēdzies 3. Starptautiskais cirka festivāls "Zelta Kārlis 2013"

2013. gada 27. janvāra vakarā tika noskaidroti labākie Starptautiskā cirka festivāla "Zelta Kārlis 2013" dalībnieki. Kopumā tika pasniegtas 11 galvenās balvas- "GRAND PRIX", divas "ZELTA KĀRLIS", trīs "SUDRABA KĀRLIS" un četras "BRONZAS KĀRLIS" statuetes. Par festivāla "GRAND PRIX" baltas ieguvēju kļuva žonglieris no Krievijas - Vitālijs Mironovs. Zelta godalgas ieguva Kazahstānas ekvilibristi un trepēm un Ukrainas gaisa vingrotājas lentās. Sudraba godalgas ieguva lauvu dresētājs Dominiks Gassers, akrobātu grupa uz horizontālajiem stieņiem no Ukrainas un Krievijas pilsētas Permas cirka studijas "Grācija" audzēknes. Sudraba balvas tika piešķirtas četriem priekšnesumiem - monociklistam no Lietuvas, žonglierim no Ukrainas, māksliniekam ar diabolo no Francijas un Latvijas cirka mākslinieku izpildītajai klaunādei "Ūdens". Tikai ar vienas balss pārsvaru "SKATĪTĀJU SIMPĀTIJA" balvu ieguva Ukrainas cirka mākslinieks, kurš strādā gaisa numuru kopā ar foksterjeriem - Rustams Juldaševs.

"Šogad festivāla žūrijai bija ļoti sarežģīts uzdevums, jo dalībnieku vidū bija ļoti daudzi uzvaras cienīgi mākslinieki. Taču noteikumi ir noteikumi un visiem māksliniekiem balvas piešķirt nevaram. Papildus galvenajām balvām katrs žūrijas loceklis piešķīra arī savu individuālo balvu. Skatītāji ļoti cītīgi bija balsojuši par saviem favorītiem un uzvarētāju no otrās vietas šķīra tikai vien skatītāju balss. Ar šādu situāciju trijos festivāla organizēšanas gados saskārāmies pirmo reizi," informē Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Jau no 1. februāra Rīgas Cirkā būs redzama jauna cirka programma "Cirka dārgakmeņi", kurā piedalīsies dažādu cirka festivālu laureāti. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu servisa kasēs.

Par "Rīgas Cirku":

"Rīgas Cirks" ir uzbūvēts 1888. gadā. Idejas autors ir slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. Ēkas arhitekts un savas jomas novators ir Jānis Fridrihs Baumanis, kas cirka ēkas karkasa konstrukcijā izmantojis dzelzceļa sliedes. Kopš 1986. gada ar Rīgas izpildkomitejas lēmumu "Rīgas Cirks" ir atzīts par "Vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli". 2003. gada 11. novembrī ar Kultūras ministrijas rīkojumu Rīgas Cirka ēka tika atzīta kā "Valsts nozīmes Arhitektūras piemineklis".

Vairāk informācijas interneta vietnē www.cirks.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08243012sec.