Indijas vīzu centra atvēršana Rīgā iespējams apgrūtinās vīzu iegūšanu [1]

2013. gada 30. janvārī Indijas vēstniece Banašrī Boses Harisones un Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis atklāja Indijas vīzu centru Rīgā.

Ārlietu ministrs uzsvēra, ka vīzu centra atvēršana Rīgā veicinās abu valstu sadarbību un divpusējās kultūras saiknes. Raugoties no tūrisma nozares – viedoklis ir pavisam cits. Vairāk par problēmām, kas rodas līdz ar vīzu centra atvēršanu, informēja Jēkaba aģentūras direktors Uldis Alksnis.

"Līdz šim vīzu formēšana, lai dotos uz Indiju, aizņēma ilgākais 10 dienas. Ceļojuma aģentūras pašas varēja nogādāt vīzu pieteikumus Indijas vēstniecībā Stokholmā. Šobrīd situācija ir pilnībā mainījusies. Līdz ar vīzu centra izveidi, laiks, kas nepieciešams vīzas izgatavošanai būs trīs nedēļas, jo vīzu pieteikumi tikai divas reizes mēnesī tiks nogādāti Indijas vēstniecībā Stokholmā. Ja klients vēlēsies ātrāk saņemt savu vīzu, pakalpojums izmaksās 182 Ls," sašutis ir Jēkaba aģentūras direktors.

Uldis Alksnis uzskata, ka šāda rīcība pilnīgi noteikti bremzē tūrisma nozares attīstību un ceļotāju skaita no Latvijas uz Indiju palielināšanas. Jēkaba aģentūras direktors: "Lai tūrisms attīstītos, ejam uz priekšu, cenšamies atvieglot dažādu dokumentāciju procedūras, bet šī vīzu centra atvēršana ir liels solis atpakaļ." Viņš arī min to, ka daudzi ceļotāji lēmumu par došanos uz Indiju pieņem mēneša vai pat mazākā laikā periodā, līdz ar to tādos gadījumos vīzu iegūšana būs ļoti sarežģīts process.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 02/01/2013 11:54 Ģeniāli. Atvērt pārstāvniecību Latvijā, lai sarežģītu procedūru, tipa - Indijas Ārlietu ministrija varēs tagad atskaitīties - esam vēl vienā valstī! bet saturiski labuma no tā nekāda.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Uzņēmumi


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61422086sec.