Mobilā darbnīca: Emociju spektrs - radošā darbnīca bērniem un ģimenēm

No 2013. gada 19. februāra līdz 1. martam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls (Torņa ielā 1, Vecrīgā) izstādē "Purvīša balva 2013" norisināsies "Mobilā darbnīca: Emociju spektrs". Radošā darbnīca, kas īpaši saistoša bērniem un ģimenēm, ļaus baudīt krāsainību, sagaidot pavasari, un radīt ainavas oriģinālā tehnikā, savā interpretācijā iedzīvinot Vilhelma Purvīša plaši zināmos ziemas un pavasara dabas skatus un izstādē redzamos laikmetīgās mākslas darbus.

Balva par izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā un izstāde LNMM izstāžu zālē Arsenāls nes latviešu glezniecības vecmeistara Vilhelma Purvīša (1872 – 1945) vārdu, kas Latvijas mākslas ainu bagātinājis ar sava otas rokraksta un krāsu gammas atpazīstamām dabas ainavām. Izstādes "Purvīša balva 2013" norises laikā dabā pamazām būs manāmas pavasara vēsmas un atkušņa ūdeņu ainas, bet pārmaiņas tikai vēl gaidot, realizēsim tās radošā aktivitātē muzejā, sajūtas ietverot vizuālā risinājumā.

Izstādes mākslinieki pārstāv dažādas vizuālās mākslas jomas un izmanto plašu mediju spektru – gan tradicionālos izteiksmes līdzekļus (glezniecību un grafiku), gan laikmetīgākas parādības (instalāciju, objektu un videomākslu). "Mobilajā darbnīcā" ar neierastu materiālu palīdzību radīsim abstraktu vai reālu ainavu, veroties uz izstādes darbiem vai atmiņā uzburot Purvīša gleznas. Ikvienam būs iespēja krāsās izteikt savas emocijas un apkārtējās vides novērojumus, oriģināli transformējot tos košās kompozīcijās.

Darbu īstenošanai izmantosim guašas krāsas, ietinamo burbuļplēvi un papīru.

"Mobilā darbnīca" ir LNMM izstāžu zāles Arsenāls piedāvājums un aicinājums dažādu vecumu interesentu grupām – draugiem, ģimenei, skolas biedriem, interešu klubiem – pavadīt brīvo laiku, atzīmēt dzimšanas dienu vai citu nozīmīgu notikumu muzejā radošā, atraisītā gaisotnē, vienlaicīgi apgūstot un izzinot mākslas praksi.

Darbnīca ir lieliska iespēja aktuālās izstādes atmosfērā iegūt vai papildināt prasmes atšķirīgu mākslas veidu un tehniku pielietojumā, pašiem izmēģināt konkrētu mākslinieku darbības paņēmienus un, galvenais, darbojoties grupā izbaudīt kopīgo mākslas darba radīšanas prieku. Darbnīca var būt arī kā komandas saliedēšanas (team building) iespēja jebkuram darba kolektīvam. Dalībnieku skaits grupā: 5 – 15 cilvēki.

"Mobilo darbnīcu" vada izglītības programmu kuratori Arsenāla izstāžu zāles telpās. Muzeja vestibilā iespējams nobaudīt līdzpaņemtās sviestmaizes un tēju.

Grupas lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 357527 vai rakstot uz e - pastu [email protected]. Līdzi ņemamie materiāli: guašas krāsas, otas, šķēres. Darbnīcas cena: LVL 2,00 no personas.

Piesakieties un nāciet baudīt un radīt mākslu muzejā!

Mērķauditorija: skolēni, studenti, pieaugušie, pensionāri, ģimenes ar bērniem.

Norises vieta: LNMM izstāžu zāle Arsenāls, Torņa iela 1, Vecrīga.

Biļešu cenas: LVL 2,00 no personas.

Iiepriekšēja pieteikšanās un papildus informācija: vietu skaits ierobežots. Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš pa tālruni (+371) 67 357527 vai e-pastu [email protected]. Grupām reģistrējoties vienošanās par līdzi ņemamajiem materiāliem.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.lnmm.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52263594sec.