Tirdziņš un pasākumi Kalnciema kvartālā sestdien, 23. februārī

Šo sestdien, 2013. gada 23. februārī no 10.00 līdz 16.00 Kalnciema kvartālā notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš, radošas darbnīcas un iespēja ziedot mantas labdarībai.

Pavasara tuvošanās laiks ikkatram no mums, līdzīgi kā dabai, liek sakopot savu enerģiju jaunam sākumam. Attīrīt prātu un sakārtot vidi ap sevi. Kalnciema kvartālā šoreiz aicināsim labdarības mērķiem ziedot mantas, piedalīties darbnīcās, kurās tiks izmantoti materiāli otrreizējai pārstrādei, kā arī iegādāties produktus gavēnim vai vienkārši vitamīnu devai pavasarī. Piemēram, ķiploku pastu biezpienam, žāvētus ķiplokus, burkānu sukādes, vērtīgo kaņepju un smiltsērkšķu eļļu, Īslandes ķērpju tēju organisma attīrīšanai, sīrupus, sulu un ievārījumus, attīrošas tējas, ziemas sezonas dārzeņus un augļus - ķirbjus, bietes, burkānus, sīpolus, ķiplokus, lociņus, ābolus, dzērvenes, veģetāros pelmeņus - ar baziliku un mīksto sieru, ābolu čipsus, žāvētus ābolus, rupjmaizi ar amoliņu  un citus vērtīgus produktus.

Savukārt, labdarības veikals "Otrā Elpa" sadarbībā ar Kalnciema kvartālu aicina ziedot mantas. Ziedojumi tiks pieņemti 23. februārī Kalnciema ielas tirdziņā zilās mājas verandā no 10:00 līdz 16:00.

Katram mājās mēdz būt kas nevajadzīgs, kas citam var būt itin noderīgs. Mantu ziedojumi ļauj atbalstīt un palīdzēt tiem, kas nonākuši krīzes situācijās, patversmēs, bērnu namos un pansionātos.

Kāpēc ziedot: Tev mājās noteikti ir kaut kas tāds, ko sen vairs nelieto un kas nemaz nav vajadzīgs – vai tā ir kāda grāmata, vai drēbes, apavi, vai sen nevajadzīgas bērnu rotaļlietas. Tādēļ atbalsti labdarību, saudzē vidi un esi sociāli atbildīgs – ziedo sev vairs nevajadzīgās mantas kādam, kam tas ir patiešām nepieciešams. Kādam jābūt ziedojumam: ikvienai ziedotajai precei jābūt tīrai, funkcionālai un piemērotai tālākai lietošanai. Ko ziedot: bērniem - īpaši gaidām rotaļlietas, spēles, bērnu grāmatas, apģērbus, apavus - kā bērniem, tā pieaugušajiem; aksesuārus - bižutēriju, lietussargus, cepures, jostas, somas, un citas mantas; grāmatas, mūzikas ierakstus, filmas (DVD, CD, plates, utt.); interjera un dizaina priekšmetus - vāzes, traukus, tekstila izstrādājumus; sporta preces, inventāru, ekipējumu. Ko neziedot: lietas, kas ir netīras, salauztas un nefunkcionālas. Kur ziedojumi nonāks: visas ziedotās lietas tiks sašķirotas un nonāks pie katrai lietai atbilstoša adresāta. Daļa tiks ziedota dažādu sociālo grupu atbalstam, kā arī mērķorganizācijām, ar kurām sadarbojas labdarības veikals "Otrā Elpa". Daļu no ziedotā varēs iegādāties labdarības veikalā "Otrā elpa" gan Rīgā, gan Liepājā un tādā veidā mēs kopīgi radīsim iespēju arī finansiāli atbalstīt dažādus labdarības projektus, par kuriem vairāk vari izlasīt šeit: www.otraelpa.lv

No 10.00 līdz 16.00 brūnajā mājā bērniem un viņu vecākiem tiks piedāvāta "Zīmulis un ota" organizētā meistarklase āfrikāņu stila pērlīšu gatavošanā no žurnāliem un avīzēm.

Bet biedrība "Homo Ecos" organizēs tetrapaku maciņu meistardarbnīcu (10.00 - 16.00, brūnajā mājā), kurā būs iespēja pašiem gatavot interesantus maciņus no izlietotām tetrapakām. Kā arī varēsiet uzzināt, ko vēl var pagatavot mājas apstākļos no otrreizējās pārstrādes produktiem, kā tos šķirot un kāda ir to ietekme uz vidi.

Dalība darbnīcās ir bez maksas.

Galerijā apskatāma Paula Pudža tēlniecības darbu izstāde "Metafiziskais reālisms".

Nākamais tirdziņš un gadskārtējā "Mākslas medību" atklāšana sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju notiks 9. martā. Tā būs lieliska iespēja aplūkot un iegādāties vairākus simtus jauno mākslinieku darbus. "Mākslas medības" norisināsies no 9. līdz 28. martam.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.kalnciemaiela.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51975799sec.