Tiks noteikta Latvijas bīstamā mājsaimniece

2013. gada 2. martā Rīgā, tirdzniecības centrā Spice Home, no pulksten 12.00 jau otro gadu pēc kārtas notiks Mājsaimnieču olimpiāde, kurā, pārbaudot sieviešu radošumu, prasmes mājas darbu veikšanā un erudīciju, noteiks galvenā titula Bīstamā mājsaimniece ieguvēju.

Olimpiādes dalībnieces tiks aicinātas izpildīt 7 jautrus, ar mājsaimniecību un ģimeni saistītus uzdevumus, kā hokeja somas sakārtošanu bērnam vai vīram pirms treniņa, virtuves tehnikas iekārtas salikšanu un citus. Titula Bīstamā mājsaimniece un galvenās balvas – jaunākās paaudzes Philips kafijas automāta ieguvēja – tiks noteikta izlozes kārtībā. 10 citu nomināciju un vērtīgu balvu ieguvējas noteiks olimpiādes žūrija, kuras sastāvā ir tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce, aktrise Ieva Eklone, raidījuma Māmiņu klubs vadītāja Kristīne Virsnīte, gastroenterologs Hosams Abu Meri, pavārs Rihards Kalniņš-Frīdenbergs un etiķetes eksperte Aija Strautmane. Pieteikties olimpiādei var portālā www.maminuklubs.lv.

Olimpiādē piedalīsies vairāk nekā 150 dalībnieces no visas Latvijas. Lai radītu īpašu pasākuma gaisotni un pretendētu uz stilīgākās un sievišķīgākās mājsaimnieces tituliem, dalībnieces tiek aicinātas pārsteigt ar savu "bīstamās mājsaimnieces" tēlu. Šī gada olimpiādes galvenais aksesuārs ir sieviešu skaistākā rota – augstpapēžu kurpes.

Pēc olimpiādes apbalvošanas ceremonijas pulksten 13.45 dalībniecēm un viņu atbalstītājiem tiks pasniegta īpaša dāvana – Andra Ērgļa skaistākās dziesmas bezmaksas koncertā.

Mājsaimnieču olimpiādi vadīs TV dīva un mājsaimniece Anna Rozīte, kura patiesi augstu novērtē visu mājsaimnieču darbu un izturību: "Mūsdienās sievietes, tāpat kā vīrieši veido veiksmīgu karjeru, bet neviens sievietes pienākumu sarakstā nav atcēlis mājas darbus, bērnu audzināšanu un ēst gatavošanu. Būt mājsaimniecei ir ne mazāk sarežģīts, laikietilpīgs un absolūti svarīgs darbs, kas nav vienkārši uz pilnu slodzi, bet gan 24 stundas diennaktī. Tāpēc es noņemu cepuri to sieviešu priekšā, kuras ir lieliskas mājsaimnieces ar lielo burtu un dara savus ikdienas pienākumus ar prieku, no visas sirds, rada mājās mīlestības pilnu gaisotni, neaizmirstot par sevi. Šādu sieviešu rokās ir ģimenes laime. Un jo vairāk mums būs laimīgas ģimenes, jo laimīgāka tauta mēs būsim kopumā. Mājsaimniece, manuprāt, ir sievišķīgākā profesija, kas ir netaisnīgi nenovērtēta un ir aplausus vērta."

Olimpiādes žūrijas loceklis gastroenterologs Hosams Abu Meri Latvijas mājsaimniecēs saskata lielu spēku: "Esmu novērojis, ka Latvijā ir daudz stipru sieviešu, kuras spēj gan vienas pašas audzināt savus bērnus, gan sasniegt panākumus karjerā. Viņas paspēj visu – nodoties ģimenes dzīvei, izdarīt sadzīves darbus un būt skaistas un aktīvas ārpus mājām. Mājsaimnieču olimpiādē vēlos ieraudzīt nevis sieviešu – karjeristu pusi, bet viņu darbīgo, čaklo, māju un ģimeni mīlošo personību."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57420897sec.