Stipendija 30 000 angļu mārciņu apmērā mācībām Anglijas koledžā

2013. gada 16. martā Rīgā, viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā durvis vērs specializētā ārzemju izglītības izstāde "Days of International Education", kuru  organizē Baltic Council for International Education (Baltijas starptautiskās izglītības padome) kopā ar izglītības aģentūru Meridian Group. Vairāk kā 50 mācību iestādes no dažādām pasaules valstīm piedāvās daudzveidīgas mācību programmas, sākot ar valodas kursiem un beidzot ar augstāko izglītību.  Izstādē piedalīsies arī Latvijā labi pazīstamā Cambridge Tutors College (CTC), kas sagatavo jauniešus studijām labākajās Lielbritānijas universitātēs, ieskaitot Oksfordu, Kembridžu, Londonas Ekonomikas skolu u.c.

Šogad aprit 10 gadi kopš pirmais students no Latvijas iestājās prestižajā CTC koledžā. Atzīmējot šo  gadskārtu, Cambridge Tutors College  izsludina stipendiju konkursu. Galvenā balva ir stipendija , kas pilnībā sedz divgadīgās  britu vidējās izglītības A-Level programmas mācību maksu (aptuveni  30 000 GBP par diviem gadiem).

16. martā no pulksten 10.00 -18.00  koledžas pārstāvis Mr David Wilsons intervēs iespējamos stipendijas kandidātus. Kandidātiem jāiesniedz   2011/12.gada un 2012/13 pirmā pusgada liecību kopijas; diplomu un sertifikātu kopijas , kas apliecina akadēmiskos saniegumus priekšmetu olimpiādēs un citos konkursos; pases kopija. Pēc interviju un iesniegto dokumentu rezultātu apkopošanas labākie pretendenti tiks uzaicināti uz rakstisku testēšanu, kuras rezultāti noteiks konkursa iznākumu.

Cambridge Tutors College (CTC) atrodas Financial Times 2012. gada vidusskolu rangu tabulu 38 vietā (no 2179 skolām). Reitings tiek veidots pēc vidējās izglītības programmas A- Level eksāmenu rezultātiem.

CTC  vārds Latvijā jau labi pazīstams, jo koledžā katru gadu iestājas mūsu skolēni, turklāt daži no tiem ir ieguvuši koledžas stipendijas. Gabriela Andrejeva, kas stipendiju 100% apmērā  ieguva 2005.gadā, jau absolvējusi Oksfordas Universitāti; Kamilla Račinska, kas mācījās ar 50 % stipendiju, - Bristoles universitāti; Terēzija Žermanos (70% stipendija 2007.gadā) – Kembridžas universtāti. Savukārt Ksenija Frolova, kas stipendiju 100%  apmērā saņēma 2007. gadā pašlaik mācās Kembridžā, tāpat kā  Artjems Iškovs (40% stipendija 2010.gadā), kas studijas tur uzsācis šogad. Desmit gadu laikā par Cambridge Tutors College abiturientiem kļuvuši daudzi jaunieši no Baltijas valstīm. Mācības koledžā viņiem pavērušas durvis uz labākajām  Lielbritānijas universitātēm. Daudzi  studē vai jau absolvējuši  tādas universitātes kā Oxford, Cambridge, Durham, St. Andrews, UCL, Imperial College, Bath, LSE, Warwick, u.c.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.balticcouncil.org

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52065492sec.