Intervija: Rīgas Cirkā šajā pavasarī gaidāmi patīkami pārsteigumi

Rīgas Cirks nesen aizvadījis Starptautisko cirka festivālu "Zelta Kārlis", pagājuša gada novembrī veda pastaigā ap Cirku Indijas ziloņus, radot iespaidīgu un neierastu skatu pašā Rīgas centrā un lepojas ar to, ka ir viens no vecākajiem cirkiem Eiropā.

Travelnews.lv sarunājās ar Rīgas Cirka direktori Lolitu Lipinsku, lai pastāstītu lasītājiem par tuvākajā laikā plānotām izrādēm cirkā, kā par ekskursiju iespējām un pasaules cirka dienu, kas norisināsies jau pēc nepilna mēneša.

Kādus pārsteigumus skatītāji varēs sagaidīt izrādes "Planēta Cirks" laikā, kas sāksies 22. martā?

Lolita Lipinska: No 2013. gada 22. marta līdz maija vidum piedāvājam jaunu, pārsteidzošu cirka programmu "Planēta - CIRKS", kuras "naglas" ir Ukrainas cirka unikālā atrakcija "Feierija ar plēsīgiem un bīstamiem putniem" (grifs, ūpji, pūces, zivju gārnis, stārķis arī baloži, fazāni, vistas un gaiļi). Vēl programmā būs redzami prestižā cirka festivāla "Latina" (Itālijā)  uzvarētāji – Krievijas lidojošo akrobātu ansamblis "Arkāde", Latvijas mākslinieki – virtuozi ar pātagām, Igaunijas ekscentriskie vingrotāji, viens no mūsdienu pasaules klaunu leģendām, Zviedrijā dzīvojošais Anton Pillosian, Vācijā dzīvojošais lieliskais jātnieks un meiteņu siržu lauzējs Jurijs, un, protams, vienīgā šāda veida ilūzijas un maģijas atrakcija pasaulē, ko demonstrē Spānijas - Norvēģijas cirka dīva Eva Julia Christiie – burvju pārvērtības, kurās kopā ar Evas Julijas dejojošiem partneriem, piedalās arī lauvas, tīģeris, kaķi, čūskas un 22 suņi.

Vai pasaules Cirka Dienas ietvaros 20. aprīlī Rīgas Cirkā norisināsies kādi īpaši pasākumi vai izrādes? Pastāstiet par tiem!

Lolita Lipinska: Pasaules Cirka Dienas, kura nu jau regulāri tiek rīkota aprīļa trešās nedēļas nogalē, patronese ir Monako princese Stefānija, šos svētkus Pasaules Cirku Federācija kopā ar Eiropas Cirku Asociāciju dažu gadu laikā ir pārvērtuši par patiesi vērienīgu cirka notikumu. Šajā dienā cirka ļaudis ļauj saviem skatītājiem tuvāk iepazīt cirka ikdienu un īpašo cirka mākslinieku talantu, kā arī pašiem cirka cienītājiem un skatītājiem izmēģināt  sevi atsevišķu cirka triku tapšanā. Rīgas Cirks šajā dienā vienu no izrādēm veltīs mūsu cirka jaunatnei – skatītājus priecēs ne vien profesionālie cirka mākslinieki, bet arī Cirka studijas jaunie talanti. Savukārt visiem skatītājiem jau stundu pirms izrāžu sākuma tiks dota iespēja cirka manēžā starptautiskās programmas mākslinieku vadītiem pašiem izmēģināt savus spēkus dažādos cirka žanros: žonglēšanā, akrobātikā, ekvilibristikā un burvju trikos. Šī gada Pasaules Cirka Dienas devīze ir "Cirks – tas ir spēks, balanss, drosme un grācija!" Tāds ir arī mūsu cirks, jo mēs ticam, ka skaistākā starp planētām, kas  griežas ap sauli, ir planēta CIRKS – pilna pārsteigumu, sirsnības un labestības. Tur klauni, akrobāti, vingrotāji, oriģināli triku meistari un neatkārtojami talanti ir gan cilvēki, gan dzīvnieki.

Pastāstiet par ekskursiju iespējām Rīgas Cirkā! Ko iespējams redzēt ekskursijas laikā?

Lolita Lipinska: Jau ilgāku laiku mēs piedāvājam iespēju iepazīties ar mūsu seno, unikālo cirka ēku ne vien izrādē, bet arī pastaigā pa telpām, nokļūstot tur, kur parasti apmeklētājam nokļūt nav iespējams. Daudzus interesē noslēpumainās cirka aizkulises un svešādā cirka dzīve. Ekskursijas laikā iepazīstinām ar nozīmīgākajiem faktiem un datiem gan Rīgas Cirka ēkas liktenī, gan latviešu cirka  vēsturē. Informācijas apjoms un forma, ko piedāvājam apmeklētājiem, ir tieši atkarīgs no apmeklētāju iepriekšējās sagatavotības, vecuma un interesēm. Protams, mēs ļoti vēlamies padziļināti iepazīstināt ar cirka mākslas vēsturi un tradīcijām skolu, augstskolu jauniešus, vēstures interesentus. Ekskursija pa cirka telpām un aizkulisēm, protams, nav zooloģiskā dārza apmeklējums. Cirka dzīvnieki netiek izlikti apskatei, jo par viņu treniņu, barošanas un atpūtas režīmu rūpējas un atbild to īpašnieki – mākslinieki, kas nodarbojas ar dzīvnieku dresūru. Ja ekskursijas laiks sakrīt ar mākslinieku, arī dzīvnieku, treniņu laiku manēžā – ekskursijas dalībniekiem ir divtik laimējies.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.cirks.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70378613sec.