Baltinavas amatierteātrim notiks divas izrādes Rīgā

Sestdien, 2013. gada 20. aprīlī, Rīgā plānotajai Baltinavas amatierteātra izrādei "Ontans i rodne" paredzēta arī papildizrāde. Izrāde "Ontans i rodne" 20. aprīlī kinoteātrī "Splendid Palace", Rīgā, Elizabetes ielā 61, būs skatāma divreiz: pulksten 15 un pulksten 19.

Izrādes valoda – latgaliešu. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Baltinavas dramatiskais kolektīvs "Palādas" uz izrādēm aicina visus tos, kuri vēlas noskaidrot, kā latgalieši cīnās ar izslavētās latgaliešu viesmīlības sekām un cik jautra reizēm var izvērsties negaidītu ciemiņu ierašanās mājās.

Izrādes sižeta līnija saistīta ar Annas māsas Lūcijas negaidīto ierašanos Annas un Ontana mājās. Lūcija pirms 15 gadiem gribējusi māsai atņemt kopīgo mantojumu. Viņa ir slima un nabaga, vēlas atgūt veselību lauku svaigumā, taču ne viss ir tā, kā izskatās. Ir teiciens "Ielaid uti kažokā – ārā nedabūsi" – arī šoreiz Ontans ar saviem sābriem cīnās par šīs "uts" dabūšanu no kažoka ārā. Paņēmieni, protams, ir dažādi: Ontans izmanto pārbaudītas metodes, bet – neveiksmīgi. Galu galā visu izšķir gadījums jeb tā sauktais "Dieva pirksts".

"Ontans i rodne" (Antons un radi) ir 7. sērija seriālkomēdijā "Ontans i Anne", kurā kopumā ir astoņas sērijas.

Komēdija "Ontans i Anne" savulaik tā iepatikusies režisoram Valdim Lūriņam, ka pirmās trīs komēdijas sērijas izrādē "Latgola.lv" tika uzvestas uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves.

Šī gada sākumā baltinavieši kinoteātrī "Splendid Palace" jau rādīja komēdijas 6. sēriju, biļetes uz pasākumu bija izpārdotas, un skatītāji pieprasīja komēdijas turpinājumu.

Kā atzīst lugas autore un režisore Anita Ločmele: "Rīga Baltinavas aktieriem nozīmē ļoti garu ceļu un vienmēr no garās sēdēšanas sāpošas muguras. Taču lielākā balva mums ir Rīgas skatītāju atsaucība, līdzdzīvošana lugas notikumiem un smaidi, ejot prom no izrādes."

Baltinavas dramatiskais kolektīvs "Palādas" (tulkojumā – "Pūces") darbību sāka 1999. gada novembrī. Pēc pāris gadu mākslinieciskās darbības kolektīva režisore Anita Ločmele, aizslēpusies aiz pseidonīma Danskovīte, Baltinavas izloksnē uzrakstīja lugas "Ontans i Anne" pirmo daļu – tā bija luga par pašiem baltinaviešiem. Tā sākās latgalisko lugu tradīcija Baltinavā. Izrāde kļuva par seriālu, jo paši skatītāji pieprasīja turpinājumu un piedāvāja idejas, par ko vēl varētu rakstīt.

Amatierteātris "Palādas" ar izrādi "Ontans i Anne" ir piedalījies Latvijas amatierteātru skatēs "Gada izrāde", kur 2004. gadā izrāde saņēma Gada labākās izrādes titulu, bet 2006. gadā kolektīvs saņēma Kultūras ministrijas prēmiju par spilgtu devumu sava novada valodas mentalitātes popularizēšanā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Biznesa augstskola Turība
,


SIXT Latvija
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49000621sec.