Rīgas Centrāltirgus popularizē veselīgu dzīvesveidu

Jau septiņus gadus "Rīgas Centrāltirgus", rūpējoties par veselīga dzīvesveida popularizēšanu apsaimniekotajos pārtikas produktu tirgos (Centrāltirgus, Vidzemes tirgus, Āgenskalna tirgus), noslēdzis sadarbības līgumu ar Rīgas domes Labklājības departamentu par veselīga dzīvesveida veicināšanu Rīgā. Sadarbības ietvaros Centrāltirgū notiekošu pasākumu laikā departamenta pārstāvji popularizē veselīgu dzīvesveidu un uzturu, iepazīstinot tirgus pircējus ar dažādām iespējām, kā attīstīt savas dzīvesprasmes, taupīgi iepērkoties, kā arī veselīgi un gardi pagatavot maltītes.

Tatjana Lukina, RPAS "Rīgas Centrāltirgus" valdes locekle: "Manuprāt, tirgus ir lieliskākā vieta, kur popularizēt veselīgu dzīvesveidu un uzturu, jo šeit valdošā produktu krāsainība un aromātu valdzinājums patiesi iedvesmo jaunai domāšanai un veselīgai rīcībai. Turklāt tikai Centrāltirgū ik dienas iespējams sastapt 100 000 dažādu cilvēku, kuri citviet pat nesatiekas. Šobrīd dabā ir modies jauns pavasaris. Izmantosim to un pievērsīsimies veselīgam dzīvesveidam, uzturā lietojot veselīgus produktus no pašmāju tirgus."

Jau šā gada 31. maijā, kad Centrāltirgū notiks ģimenes un bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums, Labklājības departamenta speciālisti iepazīstinās ikvienu interesentu ar garšaugu nozīmi uzturā. Aicinās degustēt dažādus garšaugus un garšvielas, piedāvās iesaistīties aizraujošās viktorīnās, kā arī rīkos interesantāko recepšu konkursu.

Sadarbībā ar Latvijas Biomedicīnas tehnoloģiju institūta vadītāju, profesoru Dmitriju Babarikinu, 2011. gada rudenī un ziemā Centrāltirgus Sakņu paviljonā tika organizētas konsultāciju dienas par veselīgu uzturu un to saistītiem jautājumiem. "Paaugstināta asinsspiediena mēneša" ietvaros šā gada 30. aprīlī, sadarbībā ar pacientu biedrību ParSirdi.lv, Sakņu paviljonā tiks rīkota kampaņa "Izmēri asinsspiedienu, nosaki riskus!". Tās ietvaros tirgotāji un pircēji tiks aicināti sekot līdzi savai sirds veselībai.

Lai aktualizētu sabiedrības veselības nozīmi, kā arī informētu speciālistus un iedzīvotājus par sabiedrības veselības programmām, pasākumiem un aktivitātēm, 19. aprīlī, no pulksten 9.30 līdz 15.20, Rīgas Kongresu namā notiks konference "Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīgā. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā." Konferencē savu pieredzi un skatījumu uz sabiedrības veselības jautājumiem un veselīgas pilsētas veidošanu caur savas nozares prizmu paudīs Rīgas pašvaldības struktūru pārstāvji, veselības un ekonomikas nozares eksperti, nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju iniciatīvas grupu pārstāvji.

Konferences laikā ap Kongresu namu no pulksten 9.30 līdz 15.20 notiks atraktīvi informatīvas aktivitātes un sporta stafetes rīdziniekiem, kur varēs uzlabot veselības paradumus, kā arī saņemt noderīgu informāciju par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem iedzīvotājiem. Laukumā atradīsies vairākas teltis, kurās iedzīvotājus informēs par veselības veicināšanu un aicinās piedalīties veselīgās pilsētvides veidošanā. Pasākumos piedalīsies Rīgas domes Labklājības departaments, Izglītības, kultūras un sporta departaments, Mājokļu un vides departaments, Satiksmes departaments, Rīgas pašvaldības policija, SIA "Rīgas meži", kā arī sadarbības partneri – "Latvijas Sarkanais krusts", Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Rīgas Stradiņa Universitātes Zobārstniecības un seju ķirurģijas centrs, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts donoru centrs, Dzīvnieku patversme "Ulubele" un citi. Aktivitāšu laikā būs iespēja uzzināt par pašvaldības institūciju realizēto programmu ietekmi uz veselību, sabiedrības veselības veicināšanu, nodot asinis, kā arī piedalīties sporta stafetēs un spēlēs. Par drošību pasākuma laikā atbildēs Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Zirgu patruļa.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji laipni aicināti atspoguļot konferences "Veselīgs rīdzinieks – veselā Rīgā. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā" gaitu, iepriekš piesakoties pa tālr. 29279132.

Plašāk par konferenci un citām aktivitātēm, kas saistīti ar pilsētas sabiedrības veselības stratēģiju var uzzināt interneta vietnē www.facebook.com/veselsridzinieks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47888899sec.