4. maija svētkos Rīgā būs plaša kultūras un sporta pasākumu programma

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā,  Rīgā iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti apmeklēt daudzus koncertus, piedalīties sporta aktivitātēs, mākslas un mūzikas plenērā, bērnu un  ģimeņu izzinošās un atraktīvās nodarbēs, kā arī veidot tradicionālo "Ziedu Latviju" pie Brīvības pieminekļa.

Šogad īpaši padomāts par to, lai pasākumi norisinātos ne tikai  pilsētas centrā, bet arī apkaimēs.

Vērienīgs pasākums svētku dienās – 4. un arī 5. maijā gaidāms Vecmīlgrāvī, kur pēc plašiem renovācijas darbiem apmeklētājiem tiks  atvērta gan Kultūras pils "Ziemeļblāzma", gan apkārtējais  parks. Abas dienas parka teritorijā muzicēs dažādas grupas, populāri dziedātāji un mūziķi. Pasākuma dalībnieki varēs iesaistīties jautrās atrakcijās bērniem, radošās aktivitātēs, kā arī doties ekskursijā pa "Ziemeļblāzmas" pili un vērot jūru, Daugavu un Vecmīlgrāvja apkārtni no parkā atjaunotā skatu torņa.

Sportiski aktīvs pasākums notiks jaunatklātajā Lucavsalas atpūtas zonā, kurā būs ģimeņu stafetes, aktivitātes bērniem, minigolfs, veikborda un kaitborda sacensības, velotriāls jauniešiem un nūjošana senioriem. Pasākumā "Atklājam Lucavsalu" ikviens apmeklētājs varēs iesaistīties fiziski veselīgās aktivitātēs, kā arī vērot dejotāju un mūziķu priekšnesumus.

Uz AB dambja un peldošajā mākslas galerijā "Noass" notiks Mākslas un mūzikas plenērs "Cilvēks pilsētā", kur uzstāsies dažādas radošās studijas, priekšnesumus sniegs Rīgas mūzikas skolu audzēkņi, būs animācijas darbnīca Nila Skapāna vadībā, ilustrāciju darbnīca „TuRīga” Karīnas Volbetas vadībā, kā arī varēs nodarboties ar zīmēšanu, līmēšanu un veidošanu pēc sirds patikas.

Tāpat 4. maija svinības risināsies Daugavas promenādē Ķengaragā, posmā no Kaņieru ielas 15 līdz Kvadrāta ielai. Šeit notiks pasākums ģimenēm "Uzgavilēsim priekšpilsētai !" Te būs dažādas sportiskas aktivitātes, šaha un galda tenisa turnīri, mākslas plenērs un radošās darbnīcas, orientēšanās spēle "Gadsimtu elpa Daugavas promenādē". Būs izstādes, izrāde bērniem pēc A. Lindgrēnas darba "Pepija Garzeķe" motīviem, paredzēta pūtēju orķestra "Auseklītis" un Bērnu un jauniešu centra "Daugmale" kolektīvu uzstāšanās.

Rīdziniekiem un pilsētas viesiem 4. maijā kā jauks svētku pārsteigums sagādāts gaisa balonu šovs "Rīgas vīzijas", kura laikā notiks balonu lidojumi virs Rīgas, to demonstrējumi atsaitē, bet pēc 11. novembra krastmalā notikušā lielkoncerta uz AB dambja būs vērojama balonu "starošana".

Svētkos jau tradicionāli pie Brīvības pieminekļa visas dienas garumā no pulksten 11.00 līdz 21.00 tiks veidota "Ziedu Latvija", no pulksten 11.00 līdz 13.50  notiks Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē, bet pulksten 14.00 paredzēta ziedu nolikšanas ceremonija.

Svētki tradicionāli tiks svinēti 11. novembra krastmalā, kur ikviens iedzīvotājs aicināts piedalīties "Pavasara sporta festivālā". Tajā fiziski aktīvas nodarbes paredzētas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Sporta aktivitātes krastmalā noslēgsies ar "Otrajām lielās virves vilkšanas sacensībām". Pēc tām būs koncerts "Laiks svinēt" ar dīdžeju un jauno grupu piedalīšanos, bet no plkst. 19.00 līdz 22.00 vakarā uz lielās skatuves notiks svētku lielkoncerts "Samīļo Latviju jeb pavasarīgs dzimšanas dienas ceļojums", kurā muzikālos priekšnesumus sniegs pazīstamākie latviešu solisti, TV 3 šova "Koru kari" dalībnieki, bet koncerta noslēgumā paredzēta grupas "Instrumenti" uzstāšanās.

Svētku pasākumi tiks rīkoti Rīgas kultūras centros un muzejos, kā arī kinoteātrī "Splendid Palace", kur notiks tradicionālais Latvijas filmu maratons. Īpašs svētku pasākums būs Vērmanes dārzā, kur dienas pirmajā pusē dažādas aktivitātes paredzētas bērniem, bet vakarā notiks rokkoncerts „Baltijas Rok-raksti”, kurā kopīgā noskaņā vienosies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas rokgrupas.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītie pasākumi notiek ar Rīgas domes atbalstu. Papildinformācija par pasākumiem pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv Jāpiezīmē, ka nelabvēlīgos laika apstākļos svētku programmā iespējamas izmaiņas.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


1st-studio.com
,


Rija Domus Hotel
,


Trakai TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57921982sec.