Sākas dalībnieku reģistrācija 4. maija Lielās Virves vilkšanas sacensībām

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā - 4. maijā - Rīgā 11. novembra krastmalā otro reizi notiks Lielās virves vilkšanas sacensības starp Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotājiem. Tradīcija 4. maijā rīdziniekiem simboliski vienoties Lielajās virves vilkšanas sacensībās aizsākās pirms gada uz Vanšu tilta. Toreiz uzvarēja labā krasta komanda, tādēļ šogad sacensības notiks pie pagājušā gada uzvarētājiem – Daugavas labajā krastā, 11. novembra krastmalā.

Lielā virves vilkšana plānota pulksten 16.00, bet jau no pulksten 15.30 notiks gatavošanās šīm sacīkstēm. Dalībniekiem būs jāatzīmējas, notiks instruktāža un virves vilkšanas paraugdemonstrējumi. Sacensībās izmantos īpašu 400 metrus garu virvi, kas būs atzīmēta ar norādēm, lai dalībnieki zinātu, kur tā jātur. Lai sacensības dotu maksimālas iespējas sevi parādīt abu krastu komandām, šogad virve tiks vilkta divas reizes. Katrā reizē divu minūšu laikā virve būs jāpārvelk pāri četru metru atzīmei.

Sacensībās varēs piedalīties ikviens interesents no 16 gadu vecuma. Dalībniekiem no 24. aprīļa jāreģistrējas interneta vietnē www.riga.lv, izvēloties kurā komandā – Labā vai Kreisā krasta - viņš startēs. Sacensību dienā vajadzēs atzīmēties, un varēs saņemt īpaši veidotu dalībnieka nozīmīti.

Organizatori aicina dalībniekus izvēlēties ērtu tērpu (vēlams sporta, ar garām piedurknēm) un sporta vai ikdienas apavus, drīkstēs vilkt cimdus, bet nedrīkstēs lietot nekādas smēres. Katrs vilcējs pats uzņemas atbildību par savu veselību. Virve būs jāsaņem tvērienā ar abām plaukstām no apakšas. Būs aizliegts virvi apvīt ap roku un tad to satvert. Ja vilkšanas laikā dalībnieks nevarēs turpināt vilkšanu, tad varēs izstāties. Virves vilcēju klubu instruktori, kuri atradīsies virves vilkšanas zonā, rūpēsies par drošības pasākumiem.

Lielās Virves vilkšanas sacensības mērķis ir parādīt rīdzinieku kopības sajūtu. Simboliski sacensībās rīdzinieki tiek dalīti divās komandās - labā un kreisā krasta - jo Daugava ir Latvijas likteņupe un arī Rīgu tā vienlaikus dala divās daļās un tomēr simboliski vieno. Abos krastos vēsturiski izveidojušies rajoni, kuru iedzīvotāju piederība šajās sacensībās tiks uzsvērta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


1st-studio.com
,


Estravel Latvia
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21089387sec.