4. maija svētkos ar sportisku pasākumu atklās aktīvās atpūtas parku Lucavsalā

2013. gada 4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz sportiski aktīvu pasākumu, kas notiks jaunatklātajā Lucavsalas atpūtas zonā, kur paredzētas ģimeņu stafetes, aktivitātes bērniem, minigolfs, veikborda un kaitborda sacensības, velotriāls jauniešiem un nūjošana senioriem. Pasākuma "Atklājam Lucavsalu" apmeklētāji varēs iesaistīties fiziski veselīgās aktivitātēs, kā arī vērot dejotāju un mūziķu priekšnesumus.

Pasākums "Atklājam Lucavsalu" risināsies no pulksten 13.00 līdz 18.00, un tas iecerēts kā aktīvās atpūtas pikniks, kura laikā būs iespēja iepazīt jaunizveidoto aktīvās atpūtas zonu, vienlaikus iesaistoties dažādās aktivitātēs. Turklāt pavāri pasākuma apmeklētājiem demonstrēs veselīgas maltītes pagatavošanas pamatprincipus brīvā dabā un dos nobaudīt pavasara zupu, bet bārmeņi pagatavos vitamīniem bagātus pavasara kokteiļus.

Bērni varēs iziet sportisku stafešu joslu gan individuāli, gan kopā ar ģimeni. Mazuļiem būs iespēja aktīvi darboties arī piepūšamajās atrakcijās un radošajās darbnīcās.

Savukārt seniori aicināti mācīties nūjošanas prasmes un piedalīties nelielā pārgājienā, kā arī tikties ar tautā populāro veselības un optimisma mācības tautskolotāju Inesi Ziņģīti un apgūt ikdienas vingrojumu kompleksu veselības uzlabošanai.

Pasākuma laikā darbosies arī "Sporta laboratorijas", kurās ārsti ikvienu interesentu konsultēs par veselīgu dzīvesveidu, mērīs pulsu, asinsspiedienu, bet sporta treneri pastāstīs par katram piemērotām fiziskajām aktivitātēm un veiks fizisko spēju eksprestestus.

Ūdens prieku cienītāji profesionāļu uzraudzībā no pulksten 14.00 Lucavsalas pludmales zonā ar savu jūras kajaku varēs piedalīties tautas airēšanas sacensībās. Visu dienu paredzēti arī izpriecas braucieni ar kanoe laivām. Apmeklētājiem būs iespēja vērot gan velotriāla paraugdemonstrējumus, gan pamēģināt jaunās velosipēdu kolekcijas.

Pasākumā uzstāsies bērnu vokālā grupa "Miljons", Nils Īle ar audzēkņiem ar afrikāņu bungu priekšnesumu, bet ar dejām skatītājus priecēs VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs "Sendancis". Apmeklētāji arī paši varēs iesaistīties kultūras programmā un apgūt līnijdeju pamatelementus.

Papildinformācija par pasākumu "Atklājam Lucavsalu": Elīna Gārbena, biedrība "Par stipru Latviju!", tālr.: 26135134;e-pasts: [email protected] .

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltītie pasākumi notiek ar Rīgas domes atbalstu. Papildinformācija par pasākumiem pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv . Svētku dienā paredzēto sporta aktivitāšu apraksts, sacensību nolikumi pieejami interneta vietnē: www.sports.riga.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72193909sec.