Apbalvoti tūrisma jomas uzņēmēju vērtējumā labākie studentu darbi

Ceturtdien, 2013. gada 9. maijā, norisinājās Biznesa augstskolas Turība Tūrisma pētniecības centra (TPC) organizētais seminārs uzņēmējiem un konkurss par labākajiem studentu darbiem, kura laikā Starptautiskā tūrisma fakultātes (STF) studenti prezentēja savus lietišķos pētījumus nozares uzņēmējiem un tika apbalvoti trīs labākie studentu darbi.

Kopumā TPC rīkotajā studentu darbu konkursā tika vērtētas trīs studentu grupas, kur par uzņēmēju atzinību sacentās 9 studenti  – 1. kurss, 2. kurss un 3. kurss. 1. kursa grupā pirmās vietas ieguvēja bija STF studente Kristīne Graudiņa. Viņa veica pētījumu par Reitterapijas pakalpojumu salīdzinošu raksturojumu JJSK "Meždruvās – 1" un NRC "Vaivari".

Savu veikto pētījumu komentē STF studente Kristīne Graudiņa un pirmās vietas ieguvēja: "Mana pētījuma mērķis bija izpētīt, kādi ir šo uzņēmumu pakalpojumi, to veidi un cenas, kā arī salīdzinoši tos raksturot. Manuprāt, šāda veida pētījumi ir nozarei nepieciešami, jo, kā noskaidroju respondentu aptaujās, šādu veselības pakalpojumu nepieciešamība ir sabiedrībai aktuāla un nozīmīga. Esmu patiesi gandarīta, ka manu darbu novērtējuši ne tikai augstskolas mācībspēki, bet arī tūrisma nozares pārstāvji". Jauniete dāvanā saņēma Valtera Freijera grāmatu "Tūrisma mārketings" un Latvijas hosteļu asociācijas karti.

Starp 2. kursa studentiem visvairāk uzņēmēju balsis ieguva Elīna Ermansone ar pētījumu "Biznesa ceļojumu organizēšana. Organizēšanas analīze SIA "Latvia Tours", par gūtajiem nopelniem studente saņēma dāvanu no uzņēmuma SIA "Pure Chocolate". 3. kursa grupā visvairāk punktu ieguva Edgars Kokins. Studenta pētījuma tēma bija "Jauna uzņēmuma SIA "Ūdenspūtis" biznesa plāns". Topošais speciālists saņēma dāvanu karti no uzņēmuma "Vairāk Saules".

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas valdes loceklis Aldis Kušķis uzskata, ka studenti ļoti nopietni attiecas pret darbā izvirzītajiem uzdevumiem, tāpēc pētījumi bija kvalitatīvi un ļoti labi izstrādāti. Viņa uzmanību piesaistīja 3. kursa studentes Madaras lietišķais pētījums par "Tūrisma klasteru atpazīstamību. Problēmām un attīstības iespējām" un Sintijas Žukovskas pētījums par "Tūrisma uzņēmumu veiksmīgas mārketinga komunikācijas priekšnosacījumiem sociālajos tīklos". Arī ceļojumu aģentūras "Vannila Travel" priekšsēdētāja Inga Kavaca, kura piedalījās studentu darbu izvērtēšanā, pauda, ka studentu veiktie pētījumi ir ļoti labi un kvalitatīvi. Viņas ieguvums no šiem pētījumiem bija jaunas zināšanas par aplūkotajām tēmām, kā arī pārliecība, ka studentu darbi ir augstā līmenī.

Darbus vērtēja arī "Hostelling Latvia" valdes priekšsēdētājs Armands Muižnieks un BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs.

Pēc labāko studentu darbu apbalvošanas sekoja lekcijas par augstskolas Starptautiskā tūrisma fakultātes mācībspēku pētījumiem un izglītības projektiem, piemēram, Turības lektore Brigita Puriņa stāstīja par ES Leonardo da Vinči projektu "Turkish delights" – lauku tūrisma piedāvājuma pilnveidošanas iespējām, profesore Dr.geogr. Maija Rozīte informēja par starptautiskā pētniecības projekta "Kūrortu integrētas izpētes metodika un tūristu uztveres modeļa adaptēšana Baltijas valstu kūrortos" pieredzi un paredzamajiem rezultātiem. Savukārt par Līgatnes tūrisma attīstību un mārketinga stratēģiju darba devējus un citus interesentus iepazīstināja profesore, Dr.geogr. M.Rozite un Dr.oec. A. van der Steina. Doktora grāda pretendents un Turības lektors Ainārs Brencis atklāja, kādi ir Latvijas pilsētu zīmolu rangi.

Tūrisma pētniecības centrs (TPC) darbojas Starptautiskā tūrisma fakultātes paspārnē kopš 2012. gada oktobra. Šāda veida centrs nozarē ir vienīgais visā Baltijā. Centra mērķis ir aktivizēt zinātniskos un lietišķos pētījumus tūrisma un viesmīlības nozarē, veicināt studējošo iesaisti regulāros pētījumos un attīstīt centra darbībā iesaistīto studējošo un docētāju zinātniskās un profesionālās kompetences. Tūrisma pētniecības centra vadītāja ir Aija van der Steina.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47622299sec.