Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas pludmales atklāj sezonu

Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā atrodas vairākas pilsētnieku iecienītas peldvietas, kuras sākoties vasaras sezonai ir sagatavotas iedzīvotāju atpūtai un gaida apmeklētājus. Šajā pilsētas teritorijā atrodas divas oficiālās peldvietas – Vecāķu jūras pludmale  un peldvieta pie Bābelītes ezera. Pludmaļu uzturēšanai un labiekārtošanai pašvaldība šogad atvēlējusi apmēram 60 tūkstošus latu.

Vecāķu pludmales garums ir 2,8 kilometri, tajā  skaitā aktīvās atpūtas zona 700 metru garumā (Pludmales un Selgas ielas rajonā). Vecāķu pludmalei 2013. gada peldsezonā ir piešķirts Nacionālais peldvietu kvalitātes sertifikāts. Pludmale ir sagatavota  peldsezonai: izveidoti jauni rotaļu – sporta elementi bērniem, novietotas deviņas pārvietojamās tualetes, tostarp viena invalīdiem, uzstādītas divas jaunas pārģērbšanās kabīnes, uzlikts jauns informācijas tablo un jaunas  zīmes pie ieejām pludmalē, tiek atjaunots un labots jau esošais  pludmales inventārs un aprīkojums.

Pludmalē uzstādītas četras pārvietošanās laipas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, izveidotas atsevišķas smēķētājiem paredzētas zonas, peldsezonas laikā peldvietas gan pieaugušajiem, gan bērniem ir norobežotas ar bojām. Pludmalē  visu diennakti dežurē glābšanas dienesta darbinieki.

Rīdzinieku iecienīta peldvieta ir arī Bābelītes ezers. Šeit atrodas ar žogu norobežoti  sporta laukumi, bērnu rotaļu laukums ar iekārtām šūpolēm, smilšu kasti, slidkalniņu, līdzsvara un atsperu šūpolēm. Visapkārt ezeram iekārtotas atpūtas vietas un izvietotas pārvietojamās tualetes, šogad uzstādīts jauns gājēju tiltiņš pār strautu, kas iztek no ezera.

Pašvaldība arī izveidojusi atpūtas vietas pie Dambjapurva un Velnezera, kur atrodas sporta un rotaļu laukumi. Atpūtas vietās izvietotas atkritumu urnas, grillu vietas, soli, galdi u.tml. Pie Velnezera šajā sezonā izbūvēts jauns gājēju celiņš ar bruģakmens segumu, kā arī uzstādīti jauni soliņi un bērnu rotaļu elementi.
 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07280207sec.