Gudrie Pilsētnieki aicina Dziesmusvētku laikā pārvietoties, dažādojot transporta līdzekļus

"Mūs sauc par gudrajiem pilsētniekiem, jo mēs pārvietojamies pārdomāti – elastīgi kombinējam dažādus transporta veidus, lai pēc iespējas ātrāk un lētāk nokļūtu vajadzīgajā vietā," saka Gudrā Pilsētniece Ruta Millere, iepazīstinot ar Eiropas Komisijas atbalstīto kampaņu "Pārvietojies gudri", "mēs ejam kājām, kad ir ērti, braucam ar velosipēdu, kā arī izmantojam sabiedrisko transportu un personīgo automašīnu".

Šovasar Gudro Pilsētnieku skaits Rīgā ievērojami pieaugs, jo XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku laikā galvaspilsētā satiksmes ierobežojumu dēļ būs ērtāk pārvietoties bez personīgās automašīnas. Arī uz Dziesmusvētku noslēguma koncertu un tā ģenerālmēģinājumu Mežaparkā 6. un 7. jūlijā būs izdevīgāk doties ar velosipēdu, jo pirmo reizi vēsturē divriteņus varēs atstāt apsargājamā velonovietnē Zaļā teātra teritorijā. Tajā būs vieta 2000 velosipēdu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs: "Ikvienam no mums ir ļoti grūti vienā dienā mainīt savu paradumus. Mēs labprāt esam gatavi sameklēt virkni argumentu, kāpēc to nedarīt jau šodien. Ar šo kampaņu vēlamies aicināt ikvienu pilsētnieku izmēģināt iespējas, ko sniedz "gudra pārvietošanās" pilsētā - ar to saprotot pārdomātu mums pieejamo pārvietošanās veidu kombinēšanu. Tādā veidā mēs ne tikai ietaupīsim savus laika un finanšu resursus, bet sniegsim atbalstu vides kvalitātes uzlabošanai pilsētā".

"Dziesmusvētku noslēguma koncertos Mežaparkā tradicionāli ierodas daudz vairāk cilvēku nekā ikdienā, tādēļ sastrēgumi un rindas sabiedriskā transporta pieturās ir neizbēgamas. Šogad šo problēmu esam risinājuši, sadarbībā ar iniciatīvu "Pārvietojies gudri" aicinot cilvēkus ierasties Mežaparkā uz velosipēdiem, un nodrošinot apsargājamu stāvvietu diviem tūkstošiem divriteņu. Ļoti ceram, ka koncertu apmeklētāji parādīs latviešiem raksturīgo praktiskumu un izmantos šo iespēju," saka Dziesmusvētku rīkotāja, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde.

Dziesmusvētku atmosfēru rīdzinieki un pilsētas viesi varēs izbaudīt jau ceļā uz Mežaparku, jo 11.maršrutā kursēs Dziesmusvētku tematikā apgreznots tramvajs, kurā atskaņos kora iedziedātus pieturvietu nosaukumus.

Par iniciatīvu "Pārvietojies gudri":

Eiropas Komisijas iniciatīva "Pārvietojies gudri" (Do the right mix) paredz elastīgu dažādu transporta līdzekļu un pārvietošanās veidu kombinēšanu. Tas vienlaikus risina vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – tiek samazināti satiksmes sastrēgumi, mazināts atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjoms un uzlabots eiropiešu veselības stāvoklis.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.772012sec.