Sācies starptautiskās mācību burukuģu un jahtu regates "The Tall Ships Races" Rīgas posms

Lai piedalītos starptautiskajā mācību burukuģu un jahtu regatē „The Tall Ships Races 2013”, kas norisināsies no 25. līdz 28.jūlijam, Rīgā ieradušies gandrīz 100 burinieki un jahtas no 15 pasaules valstīm.

Līdz ar regates dalībnieku ierašanos galvaspilsētā ceturtdien, 25. jūlijā Rīgā pie Pasažieru termināļa norisinājās starptautiskās mācību burukuģu un jahtu „The Tall Ships Races” pirmie atklāšanas pasākumi, uz kuriem gaidīts tika ikviens Rīgas iedzīvotājs un pilsētas viesis. Visvairāk burinieku un jahtu Rīgā ieradušies no Lielbritānijas, Polijas, Krievijas, Vācijas, Norvēģijas un Nīderlandes.

Regates atklāšanā, kas norisinājās uz A klases burinieka „Götheborg” klāja, Rīgas domes vadība sveica burukuģa kapteini Matu Larsonu (Mats Larsson) un regates organizatoru „Sail Training International” direktoru Kristeru Samuelsonu (Christer Samuelsson).   

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs: „Rīdzinieki  ir patiesi gandarīti par iespēju savā pilsētā uzņemt starptautisko regati „The Tall Ships Races” un atkal Daugavas ūdeņos  ieraudzīt pasaules lielākos un skaistākos buriniekus. Ar lielu prieku sveicam Rīgā regates dalībniekus un vēlam viņiem, lai mūsu pilsētā pavadītais laiks būtu pozitīviem iespaidiem bagāts.”

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks: „Esmu lepns, ka Rīga pēc desmit gadu pārtraukuma atkal uzņem pasaules slaveno burinieku regati The Tall Ships Races, jo jebkurai pilsētai tas ir liels gods. Kopā ar regati Rīgā ienāk svētki. Svētki rīdziniekiem, pilsētas viesiem un ikvienam, kurš apmeklēs regates pasākumus. Baudīsim šos svētkus kopā un esmu pārliecināts, ka Rīgas posms regates dalībniekiem paliks spilgtā atmiņā.”

K. Samuelsons: „STI vārdā es gribu pateikties Rīgas pilsētai par pirms četriem gadiem izteikto uzaicinājumu Rīgā uzņemt „The Tall Ships Races” regati. Šodien Rīgā ir ieradušies 95 burukuģi un jahtas no 15 valstīm. Uz kuģu un jahtu klājiem ir gandrīz 3000 burātāju, apmēram 1200 no tiem ir kadetu programmas dalībnieki - jaunieši vecumā no 15 - 25 gadiem. Komandu apkalpes ir 37 dažādu nacionalitāšu. Šī gada regates norise nebūtu iespējama bez mūsu atbalstītājiem - Ščecinas pilsētas un Omānas sultanāta. Milzīgs un nenovērtējams ir arī brīvprātīgo sakaru virsnieku, kā arī citu pasākumā iesaistīto brīvprātīgo darbs.”

Regates Rīgas posmu organizē Rīgas Dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, Live Rīga un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Veiksmīgu regates pasākumu norisē ir iesaistīta arī virkne atbldīgo dienestu.

Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs: „The Tall Ships Races” Rīgas posma organizēšana ir ļoti liela atbildība Rīgas Brīvostas pārvaldei, kas ļauj visiem iesaistītajiem dienestiem parādīt savu pieredzi un profesionalitāti, lai augstā līmenī noorganizētu tik vērienīgu pasākumu. Rīgas Brīvostas pārvalde regates ietvaros organizē arī festivālu Kronvalda parkā, kas vienlaikus būs gan komandu sporta spēles, gan arī aizraujoši izklaides pasākumi rīdziniekiem.”

Latviju regatē pārstāv C klases jahta Spaniel. Kā norāda Latvijas jahtas „Spaniel” kapteine Signe Andersone, kura burāja regates pirmajā posmā no Orhusas uz Helsinkiem, braucienā bijuši Baltijas jūrai neraksturīgi augsti viļņi, tādēļ 6.vieta šajā posmā ir labs rezultāts. S.Andersone: „Šī man bija 13.sezona uz jahtas „Spaniel” un esmu pieredzējusi daudz braucienus Baltijas jūrā - šādi apstākļi ir tai netipiski, turklāt pirmais posms bija ļoti garš, kas ir liels izaicinājums burātājam. Ņemot vērā, ka uz borta bija daudz kadetu, vairāk darba sanāca pieredzējušajai komandas daļai.”

Rīgas posma organizēšanā nozīmīga ir sponsoru un atbalstītāju loma: „Lattelecom” tehnoloģiskajam atbalstam, „Hewlett-Packard” profesionālās biroja tehnikas nodrošinājumam, „Datakom IT” infrastruktūras uzturēšanai, „Avis” autoparku vadības risinājumiem un autonomai, „DnB” bankas ģimenes programmai, kā arī „Sportland” un „Aldara” atbalstam.

Jānis Lucaus, apdrošināšanas sabiedrības „BTA Insurance Company” SE valdes priekšsēdētājs: „BTA ir uzdāvinājusi Rīgas pilsētai regates „The Tall Ships Races” Rīgas posma organizatoru civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polisi ar apdrošinājuma summu 10 miljoni eiro, tādējādi nodrošinot iespēju šim grandiozajam pasākumam notikt Rīgā. Mūsuprāt, regates organizatoru izrādītais gods un uzticība Rīgas pilsētai ir lielisks piemērs, kā kopīgiem spēkiem Latvija var gūt starptautisku atzinību.”  

Sail Training International (STI) ir labdarības organizācija, kas dibināta ar mērķi izglītot jauniešus burāšanā, neatkarīgi no to tautības, kultūras, reliģijas, dzimuma vai sociālā statusa. STI organizē regati “The Tall Ships Races 2013”. STI cieši sadarbojas ar pasaules lielākajiem mācību buriniekiem, nacionālajām burāšanas mācību asociācijām un ostām, lai palīdzētu jauniešiem gūt iespējami labāko burāšanas pieredzi. STI ir pasaulē lielākais burinieku sacensību, pasākumu, konferenču un seminaru organizators, kā arī veic izpēti, veido publikācijas un nodrošina citus pakalpojumus starptautiskajai burātāju saimei. STI organizē arī citas starptautiskas buru kuģu sacensības un regates. 2007.gadā STI nominēja Nobela Miera prēmijai.

Regates norises laikā no 25. līdz 28.jūlijam Rīga sagatavojusi krāšņu izklaides pasākumu programmu visai ģimenei. Programma katrai dienai atrodama www.sailriga.com



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7233839sec.