Izdots SIA "Rīgas meži" ekotūrisma ceļvedis "Mežaparks"

2013. gada 6. augustā tika prezentēts ekotūrisma ceļvedis "Mežaparks”, kas izdots pateicoties SIA "Rīgas meži" atbalstam. Lai iepazīstinātu galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus ar Rīgas un tās apkārtnes mežiem, SIA “Rīgas meži” iecerējusi izdot ekotūrisma ceļvežu sēriju no septiņām grāmatām, kurā lasītāji tiks iepazīstināti ar Rīgas mežiem – to vēsturi, floru un faunu, pastaigas takām, ievērojamākajām vietām un citiem interesantiem faktiem. Pagājušajā gadā izdevniecība "Jumava" laidusi klajā pirmo sērijas grāmatu "Šmerlis. Rīgas ekotūrisma ceļvedis", savukārt šogad izdota otrā grāmata, kas ir veltīta Mežaparkam.

Kā ceļveža prezentācijā sacīja grāmatas autors Aivars Jakovičs, Mežaparks ir teritorija, kur ar ekotūrismu var nodarboties gan sportiski, gan nesportiski cilvēki. "Ir pat radusies ideja, ka te var ierīkot taku cilvēkiem ratiņkrēslos, jo daudzas vērtības var redzēt, nenobraucot no asfalta," sacīja Jakovičs.

"Mežaparks. Rīgas ekotūrisma ceļvedis" aicina iepazīties ar vienu no visskaistākajiem Rīgas zaļajiem stūrīšiem – Mežaparku un tā apkārtni. Priežu mežs, kāpas un Ķīšezera zilie plašumi no seniem laikiem ir rīdzinieku iecienīta atpūtas vieta. Mežaparks ir viena no pašām pirmajām Eiropas modernajām dārzu pilsētām, savukārt kultūras un atpūtas parks "Mežaparks" ir populārākā rīdzinieku un pilsētas viesu aktīvās atpūtas, sportošanas un pastaigu vieta.

"Atšķirībā no Šmerļa Mežaparks ir ikona, pērle. Arī Rīgas iedzīvotājiem šī teritorija pastiprināti rūp, par ko liecina kaut vai fakts, ka dienā par Mežaparku tiek saņemta vidēji viena vēstule. Tālab izstrādāt ceļvedi par šo teritoriju nebija viegli, bet ir paveikts svētīgs darbs," norāda Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Ceļvedis būs lieliska lasāmviela visiem ekoloģiskā dzīvesveida piekritējiem un citiem dabas mīļotājiem, jo palīdzēs izprast dabā notiekošos procesus un sniegs jaunu informāciju par meža un tajā augošiem kokiem un augiem kopumā. Kopā ar ceļvedi dažās stundās varēs iepazīt simtgadīgu priežu mežu ar daudzām varenām dižpriedēm un bagātu augu valsti, Eiropas Savienības nozīmes aizsargājamos biotopus, kā arī Mežaparka tā apkārtnes vēsturiskos objektus.

SIA "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš uzsvēra, ka jau ir sācies darbs pie nākamā ceļvežu sērijas izdevuma. "Patlaban noris priekšizpētes periods, materiālu vākšana, kas ir ilgs process. Gribētos, lai katru gadu ir pa grāmatai”. Arī šo ceļvedi veidos Jakovičs - cilvēks ar zaļu domāšanu ne vien formāli, bet arī praktiski.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.424757sec.