Rīgas svētku laikā – plašas koncertprogrammas

Rīgas svētku rīkotāji ir sarūpējuši daudzveidīgu svētku programmu, lai ikviens justos iepriecināts - gan tie, kuri mīl līksmoties lielā ļaužu pulkā, gan tie, kam tīkama mākslas baudīšana intīmākā gaisotnē, gan aktīva dzīvesveida piekritēji, gan mākslas un mūzikas baudītāji. Īpaši bagātīgas ir svētku muzikālās programmas.

Svētku ieskaņā piektdien, 16. augustā, plkst. 21.00 laukumā pie Brīvības pieminekļa pirmo reizi Rīgas svētkos notiks Brīvdabas opermūzikas koncerts „No Kurzemes hercoga līdz Vāgneram”, kurā uzstāsies Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki – solisti Liene Kinča, Evija Martinsone, Egils Siliņš un Kalvis Kalniņš, Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, Latvijas Nacionālās operas koris un „Svētku orķestris”. Programmā iekļauti ar Latvijas teātra vēstures lappusēm saistītu pasaulslavenu un mazāk pazīstamu komponistu spilgtākie skaņdarbi. Programmu vadīs Dita Lūriņa-Egliena un Orests Silabriedis.

Savukārt arēnā „Rīga” piektdien, 16. augustā, plkst. 18.00 uz koncertu aicināti grupas „Bi-2” fani, lai koncertā, kura programmu pavadīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Fēliksa Aranovska vadībā, iepazītu iemīļotos mūziķus no cita rakursa. Koncertā piedalīsies arī Jūlija Čičerina, Anastasija Poļeva un kāds iemīļots Latvijas dziedātājs, kura vārds tiks turēts noslēpumā līdz pat uzstāšanās brīdim. Biļetes uz šo koncertu nopērkamas „Biļešu servisa” kasēs.

Īpaši svētku koncerti ar tautā iemīļotu skatuves mākslinieku uzstāšanos būs svētku galvenajās norises vietās 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā. Sestdien, 17. augustā, Vērmanes dārza vakara koncertprogrammā plkst. 19.00 sāksies Imanta Kalniņa dziesmu vakars „Tiem, kas lido…”, bet uz 11. novembra krastmalas lielās skatuves plkst. 21.30 būs aizraujoša koncertprogramma „La Dolce Vita”, kurā skanēs dažādu gadsimtu komponistu skaņdarbi no Belcanto zemes Itālijas līdz pat mūsdienu kinofilmu mūzikai, uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, solisti Ilona Bagele, Andris Ludvigs un Ingus Pētersons, diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Svētdien, 18. augustā, plkst. 21.30 Vērmanes dārzā Rīgas svētki noslēgsies ar vieglās un džeza mūzikas programmu, bet 11. novembra krastmalā plkst. 21.00 sāksies koncertuzvedums „Lielpilsētas sapņi”, kurā tiks atskaņotas dziesmas un melodijas no latviešu teātru izrādēm un pasaulslaveniem mūzikliem. Solisti būs Aija Andrejeva, Ilona Bagele, Ieva Kerēvica, Ieva Sutugova, Andris Ērglis, Daumants Kalniņš un Zigfrīds Muktupāvels, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, Rīgas horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi, deju grupas „Buras” un „Dzirnas”.

Savukārt atjaunotajā Spīķeru kvartālā piektdien, 16. augustā, no plkst . 15.00 un sestdien, 17. augustā, no plkst. 12.00 notiks pasākums „Pilsētas ziņģe”. Mūsdienu „sadzīves mūzikas” telpā skanēs kantri, ziņģes, šlāgeri, melodiskā ikdienas popmūzika.

Sestdienas, 17. augusta, svētku koncertdzīve sāksies plkst. 12.00 Stacijas laukumā uz „Origo Summer Stage” skatuves, pulcinot Rīgas labākos amatiermākslas kolektīvus, akcentu liekot uz Rīgā darbojošos mazākumtautību mākslinieciskajiem kolektīviem.

Šajā pašā laikā durvis vērs Vāgnera zāle, kur visas dienas garumā īpašā koncertprogrammā klausītāji tiks iepazīstināti ar mūziku, kura skanēja laikā, kad pilsētas teātrī par kapelmeistaru strādāja Rihards Vāgners.

Uz īpaši romantisku mūzikas baudīšanu aicina brīvdabas skatuve Doma dārzā. Plkst. 14.00 tajā muzicēs Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris. Koncertprogrammas „Zaļā pasaka un citi stāsti” galvenais notikums būs Imanta Ziedoņa „Zaļās pasakas” pirmatskaņojums simfoniskajam orķestrim un teicējam. Plkst. 15.30 uz koncertu aicina talantīgo mūziķu apvienība „Sus Dungo”, kas ir neatkārtojams dārgums Latviešu neatkarīgajā mūzikā. Mūziķes tiek sauktas gan par „indie popa fejām”, gan „dūdiņroka pārstāvēm”. Septiņas jaunās dāmas ar meitenīgi dzidrām balsīm atstāj neizdzēšamu iespaidu. Jau pēc stundas meitenes nomainīs „Jaunais Rīgas stīgu kvartets”, kurš atskaņos populārus V. A. Mocarta un G. F. Hendeļa skaņdarbus, bet plkst. 18.00 baroka koris „Collegium Choro Musici Riga”, baroka orķestris „Collegium Musicum Riga” un baroka deju grupa Stellas Upacieres vadībā klausītāju uzmanībai piedāvās Mišela Rišāra de Lalandes operas „Versaļas strūklakas” koncertuzvedumu. Vakara izskaņā plkst. 19.30 koncertā „Rihards Vāgners Rīgā” Rīgas Doma dārzā klausītājiem tiks atskaņota Vāgnera Rīgā diriģēta koncerta vēsturiska rekonstrukcija. Tajā piedalīsies Mazais Operas un Teātra Orķestris (MOTO) un baroka koris „Collegium Choro Musici Riga” diriģenta Māra Kupča vadībā, kā arī solisti Arnolds Kupčs (vijole), Inga Šļubovska (soprāns) un Sergejs Martinovs (bass).

Tie, kuri vēlas muzikālu baudījumu gūt pilī, aicināti apmeklēt atjaunoto kultūras pili „Ziemeļblāzma” (Ziemeļblāzmas ielā 36), kur no plkst. 17.00 gaišas un jautras noskaņas klausītājam raisīs koncertprogramma no Rīgas Muzikālā teātra repertuāra operetēm „Lai acis mums mirdz!”. Uzstāsies solisti Inga Šļubovska, Sonora Vaice, Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Nauris Indzeris, piedalīsies Rīgas Muzikālā teātra kamerorķestris maestro Guntara Bernāta vadībā un kordebalets.

Sestdienas muzikālais piedāvājums noslēgsies ar ērģelnieces Ilzes Reines un sitaminstrumentālista Edgara Saksona muzikālu programmu Sv. Jāņa baznīcā. Koncerts „Rīga dimd” sāksies plkst. 22.00.

Gandrīz visi Rīgas svētku pasākumi ir bez maksas.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: 1188 uzziņu dienests, mediju grupa „Mix Media Group” un izdevniecība „Rīgas Viļņi”.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki, www.draugiem.lv/RigasSvetki

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42870712sec.