Aicina uz mūsdienu amatniecības festivālu Brīvdabas muzejā

Jau šo svētdien, 2013. gada 11. augustā, Brīvdabas muzejā no pulksten 10:00 līdz 17:00 norisināsies Mūsdienu amatniecības festivāls.

Festivāla laikā būs iespējams aplūkot un iegādāties ap 120 amatnieku darinājumus, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu prasībām un tehnoloģiskajām iespējām. Līdztekus amatniecības izstrādājumu tirdziņam varēs iegādāties arī pārtikas produktus, piedalīties zīda apgleznošanas, dekupāžas, rotu veidošanas, mākslīgo ziedu darināšanas un citās radošajās darbnīcās. Mazākie apmeklētāji varēs vizināties zirga mugurā. Kurzemes zvejniekciema pļaviņā apmeklētājiem būs iespēja vērot un piedalīties izstrādājumu tapšanā, kā arī baudīt muzejam neierastu muzikālo fonu RadioNABA dīdžeju pavadībā.

Brīvdabas muzeja amatniecības festivāls ir jauna tradīcija, kas apzina un aktualizē Latvijas amatnieku daudzveidīgās radošās izpausmes. Šogad festivāls notiks trešo reizi.  Festivālam tika aicināti pieteikties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus, radot darbus ar reizē praktisku un māksliniecisku vērtību.

Šogad Mūsdienu amatniecības festivālā piedalīsies ap 40 jauni dalībnieki, kuri iepriekš tika aicināti uz savu darinājumu rādīšanu īpašai komisijai, piemēram, „Etnoteks” ar etnogrāfisko rakstu audumiem un izstrādājumiem no kokvilnas vai „RixWood” ar oriģināliem un praktiskiem koka aksesuāriem, kas paredzēti vismodernākajiem mobilajiem tālruņiem un citām ierīcēm.

Mūsdienu amatniecības festivāls un ar to saistītās aktivitātes piedalās arī „Rīga 2014” programmas tematiskajā līnijā „Izdzīvošanas komplekts”. Tālab 8. augustā pulksten 18:00 „Esplanāde 2014” ēkā notiks Brīvdabas muzeja informatīvā stunda, kuras laikā būs iespējams iepazīties ar muzeja darbu Latvijas amatniecības tradīciju vērošanas un popularizēšanas jomā. Pasākuma laikā notiks amatnieku demonstrējumi, bet attapīgākie apmeklētāji varēs piedalīties konkursā un balvās iegūs ielūgumus uz Mūsdienu amatniecības festivālu.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 3.00 Ls pieaugušajiem, 1.50 Ls studentiem, 2.00 Ls pensionāriem, 1.00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Muzeja teritorijas apmeklēšanai no 17:00 līdz 20:00 pieejamas vakara biļetes par 1.00 Ls. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (2.00 Ls). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7096262sec.