Rīgas svētki iepriecinās bērnus

Rīgas svētku organizatori ir padomājuši par to, lai bezmaksas teātra izrādes, izglītojošus un izklaidējošus pasākumus kopīgi varētu apmeklēt gan vecāki, gan bērni, gan vecmāmiņas un vectētiņi.

Bērni Rīgas svētkus 16. augustā pulksten 16.00 Bastejkalnā atklās ar "Svētkiem Brīnumskapī", kur Kaķītis Laķītis svinēs savu dzimšanas dienu. Tieši tā – vienā dienā ar Rīgas dzimšanas dienu un Rīgas ostas svētkiem! "Brīnumskapis" sapulcinās visus savus draugus vienuviet, lai dziedātu, dejotu un suminātu skaisto un seno ostas pilsētu Rīgu, un, protams, mācīto Kaķīti Laķīti. Bet, kad pēc dziedāšanas un dejošanas sāks burkšķēt vēderiņi, tad tortes gabaliņš būs īsts glābiņš.

17. augustā no pulksten 12.00 Vērmanes dārza skatuve visas dienas garumā piederēs teātra mākslai. Programma bērniem sāksies ar muzikālu izrādi pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas motīviem "Princese uz zirņa". Šis interesantais brīvdabas iestudējums ar skaistajiem tērpiem un dekorācijām ir domāts bērnu un pusaudžu auditorijai, kā arī iesaistīs publiku līdzdarboties prinča līgavas meklējumos. Varbūt kopīgiem spēkiem izdosies Princesi satikt? Amatierteātris no Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" pulksten 13.00 izrādīs Ērika Vilsona "Īkstīti", bet pulksten 15.00 Bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" teātris „Zīļuks” iepazīstinās ar Sprīdīti no Annas Brigaderes lugas. Dienas programmu noslēgs Jūrmalas teātris ar Māra Putniņa lugu "Kas zaķīti pasargās?".

Jau amatierteātru festivāla laikā skatītajiem bija liela interesei par Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" teātra studijas "Rampa" ainiņām no Rūdolfa Blaumaņa lugām. Vērmanes dārzā tās sāksies pulksten 17.00, bet pusstundu vēlāk būs Rīgas 8. vakara vidusskolas integratīvās grupas "Alias" iestudējums – "Saules spēles". Paši jaunākie svētku apmeklētāji Vērmanes parkā varēs izdzīvot Rūdolfa Blaumaņa pasakas "Velniņi" varoņu gaitas, piedaloties radošajās darbnīcās un atrakciju maršrutā "Velniņtaka". Šķēršļu joslu pārvarēšanai pa laipu vajadzēs nest sviesta spaiņus, satikt "burlakas", mest mērķī zelta ābolus un mazgāties baltiem burbuļu vannā. Visu dienu līdz pulksten 18.00 darbosies "Sprīdīša skolas" siena teātra radošās darbnīcas. Programma tiks veidota tā, lai interesanti būtu gan skolas vecuma bērniem, gan jauniešiem, gan pieaugušajiem.

Savukārt svētdien, 18. augustā, Vērmanes dārza skatuvi dienas garumā piepildīs krāšņa, karnevāliska jautrība, humora pilnas būs Valmieras teātra dziedošo aktieru un pasaulslavenā muzikālās komēdijas kvarteta "MozART Group" no Polijas uzstāšanās, kas savās izrādēs pazīstamākās klasiskās mūzikas tēmas apvieno ar cirka, kabarē un teātra elementiem, nojaucot robežas starp akadēmisko mūziku un komēdijas žanru. Mazākos svētku apmeklētājus iepriecinās leļļu teātra izrādes. Pulksten 12.00 Liepājas leļļu teātris izrādīs ludziņu "Diegabundža", bet pēc tam pulksten 13.00 sekos Latvijas leļļu teātra koncertuzvedums "Sapņu zirgs". Pēc stundas skatuvi aizņems bērnu vokālā studija "Knīpas un knauķi", kas izpildīs koncertprogrammu "Mūsu mammai un tētim".

Arī centrālā pasākumu norises vieta – 11. novembra krastmala – svētdien, 18. augustā, no pulksten. 12.00  būs atvērta bērniem, jo improvizācijas teātru spēļu laukumos "Četri krēsli" darbosies zīmējumu teātris.

Pārdaugavā ģimenes varēs apmeklēt brīvdabas pasākumu "Imanta – vieta ar vārdu", kas 17. augustā pulksten 16.00 notiks pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta". Koncertā kopā ar omulīgo Karlsonu muzikālā stāstā piedalīsies bērnu popgrupa "Tu un es", bērnu deju kolektīvs "Mazais Andžiņš", kā arī bērnu un jauniešu teātris "Horizonts".

Kalnciema kvartālā 17. augustā pulksten 11.00 un pulksten 13.00 viesosies Liepājas leļļu teātris. Savu darbošanās prieku bērni varēs izrādīt ar teātra tematiku saistītās radošajās darbnīcās un negarlaikoties, kamēr vecāki iepirksies zemnieku un amatnieku tirdziņā.

Rīgas Jūgendstila centrs sestdien no pulksten 12.00 uz Alberta ielas rīkos dziesmu spēles un ļaus gan lielam, gan mazam ceļot teātra vēsturē pirms 100 gadiem. Atraktīvais Albert’ ielas personāžs (starp viņiem arī arhitekts Konstantīns Pēkšēns ar kundzi un dramaturgs Rūdolfs Blaumanis) pārvērtīs šo pēcpusdienu par neatkārtojamu teātra izrādi.

Visās Rīgas svētku dienās Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs aicina iesaistīties dažādās "Svītraino dienu" aktivitātēs: izzinošās takās un āķīgos uzdevumos, asprātīgos jokos un spraigās sarunās.

Bet, ja visas dziesmas izdziedātas, dejas izdejotas un izrādes noskatītas, 18. augustā no pulksten 12.00 Rīgas mākslas telpā mazie mākslinieki varēs zīmēt profesionāla mākslinieka vadībā, bet 17. augustā pulksten 11.00 Konventa sētā pie ieejas Porcelāna muzejā būs atvērta darbnīca, kur ikviens uz maziem porcelāna šķīvīšiem varēs uzgleznot savu Rīgu.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv.

Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: 1188 uzziņu dienests, mediju grupa "Mix Media Group" un izdevniecība "Rīgas Viļņi".

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki, www.draugiem.lv/RigasSvetki

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44798303sec.