Veselības inspekcija neiesaka peldēties Lucavsalas peldvietā

Līdz atkārtotu peldūdens paraugu testēšanas rezultātu noskaidrošanai Veselības inspekcija (turpmāk – Inspekcija) neiesaka peldēties Daugavā, Lucavsalas peldvietā, jo ir saņemta informācija no Slimību profilakses un kontroles centra (turpmāk – SPKC) par enterovīrusa izdalīšanu no peldūdens parauga šajā peldvietā.

Peldvietu ūdens virusoloģisko pārbaudi saistībā ar serozo meningītu skaita pieaugumu vairākās slimnieku norādītajās Rīgas peldvietās SPKC veica epidemioloģiskās izmeklēšanas ietvaros š.g. 24. jūlijā. Lai arī iespējamība inficēties peldoties ir mazāka nekā citos veidos, piemēram, tiešo kontaktu ceļā ar sadzīves priekšmetiem, peldēšanās piesārņotās ūdenstilpēs var būt viens no inficēšanās ceļiem.

 Pēdējie peldūdens monitoringa rezultāti 5.augustā, kā arī testēšanas rezultāti  visas peldsezonas laikā nenorāda uz paaugstināta piesārņojuma esamību Lucavslas peldvietā, līdz ar to eneterovīrusa klātbūtnei Daugavas ūdenī, visticamāk, ir gadījuma raksturs. Atkārtotus paraugus peldūdens kvalitātes dinamikas novērošanai Inspekcija ņem šodien, un rezultāti būs zināmi divu nedēļu laikā.

Plašāka informācija par peldūdens monitoringu un oficiālo peldvietu sarakstu, arī kartes veidā, Inspekcijas mājaslapā www.vi.gov.lv sadaļā Vides veselība/ Peldūdens/ Peldūdens monitorings.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89751601sec.