Aicina uz gladiolu ziedu izstādi Liepājas Latviešu biedrības namā

Trīs dienu garumā, no 23. līdz 25. augustam, Liepājas Latviešu biedrības namā  liepājnieki un pilsētas viesi aicināti apskatīt majestātiskās un cēlās rudens puķu karalienes- gladiolas.     

Izstādē būs apskatāmas vairāk nekā 100 dažādas ziedu šķirnes. Jau ceturto reizi gladiolu izstādi  organizē Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar Latvijas Gladiolu un īrisu biedrību.

Gladiolas (no sengrieķu valodas pamazināmā formā – zobens) pasaulē mēdz saukt par zobenlilijām un dažviet arī par kukurūzas lilijām, tomēr Latvijā šie ziedi daudziem saistīsies ar rudens tuvošanos un skolu, kad iespaidīgā izmēra augus rokās nes satrauktie skolas bērni.

Izstādē būs iespēja iepazīties ar vairāku Latvijas selekcionāru – Laimoņa Zaķa, Visvalža Vinķeļa un Jura Bāzes, kā arī ar kolekcionāru – Raimonda Cīruļa, Raimonda Puriņa, Ērikas Ozeres, Imanta Ziemeļa un Ancānu ģimenes audzēto  gladiolu ziediem. Visiem interesentiem būs iespēja aprunāties ar ziedu audzēšanas konsultantu un iegūt interesantu informāciju par dažādiem veiksmīgiem un vienkāršiem paņēmieniem gladiolu audzēšanā.

Kā komentēja Gladiolu un īrisu biedrības prezidents Laimonis Zaķis: «Gladiolas ir ļoti praktiski audzējami ziedi, tās piedos savam audzētājam daudzas kļūdas- gan saistītas ar nezināšanu, gan ar iespējamo pieredzes trūkumu. Tas ir tikai mīts, ka šie ziedi ir kaprīzi un slimīgi. Pārzinot tikai dažus gladiolu audzēšanas knifiņus, tās var izaudzēt krāšņas un bagātīgas.»

Patiesas vērtības nezūd, tāpēc gladiolas ar saviem bagātīgajiem ziediem, spēcīgajiem stublājiem un pārliecinošo iespaidu ir iecienītas skolnieku vidū. Gladiolas ir vienas no populārākajām septembra puķēm, to krāsu un izmēru dažādība piesaista pircējus.

Izstādē varēs ne tikai apskatīt ziedus, bet arī iegādāties puķu sīpolus, lai jau nākamajā rudenī varētu priecāties par šīm puķēm savā dārzā. Izstādes laikā varēs saņemt lietpratēju konsultācijas par gladiolu audzēšanu un šķirņu izvēli.

Aicinām interesentus apmeklēt izstādi un patīkami atpūsties no ikdienas steigas, baudot  gladiolu ziedu burvību  23.augustā no pulksten 11:00 līdz 18:00, 24. augustā no pulksten. 10:00 līdz 18:00, bet  25. augustā no pulksten 10:00 līdz 16:00.

Ieeja izstādē bez maksas.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.biedribasnams.lv




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48572993sec.