Rudens brīvdabas muzejā – septembra pasākumi un notikumi

Aizvadot vasaru un sveicot rudeni, septembrī Brīvdabas muzejs apmeklētājus aicina uz vairākiem pasākumiem: Spēļu un rotaļu dienu 1. septembrī, Seno amatu dienu 8. septembrī, kā arī uz Rudens ražas svētkiem 22. septembrī, kā arī septembrī brīvdabas muzejā aizsāksies projekts AMATNIEKU DARBNĪCA "TILTS".

1. septembrī no plkst. 10:00 līdz 16:00, lai jauki un saturīgi pavadītu pēdējo vasaras brīvdienu svētdienu un sagaidītu skolas gada sākumu, Brīvdabas muzejā notiks Spēļu un rotaļu diena. Spēlēsim senās spēles amatnieka Aldoņa Baldiņa vadībā Kurzemes sētā, Vidzemes sētā notiks rotaļas un sadziedāšanās ar bērnu folkloras kopu "Tarkšķi", Hernhūtiešu saiešanas namā skatīsimies un veidosim smilšu kino, būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, savukārt 12:00 Kurzemes sētā sāksies aizraujoša orientēšanās spēle "Uzzini un atrodi Brīvdabas muzejā".

8. septembrī no pulksten 12:00 līdz 16:00 notiks Seno amatu diena. Apmeklētājus sagaidīs un ar senajām amatu prasmēm iepazīstinās dažādu amatu meistari.  Katram būs iespēja izmēģināt savus spēkus un meistarību skalu grozu pīšanā, podu veidošanā, karošu grebšanā, puzuru darināšanā, ziepju vārīšanā, medus sviešanā, sveču liešanā, dzintara apstrādē, pastalu darināšanā un citos amatos.

22. septembrī no pulksten 12:00 līdz 16:00 Brīvdabas muzejā norisināsies tradicionālie Rudens ražas svētki ar Rudens saulstāvju laika dziesmām, dejām un ražas tirdziņu.

Būs iespējams apskatīt un iegādāties zemnieku dārzos izaudzētos labumus, gaļas un zivju kūpinājumus, kā arī sieru. Tepat varēs nopirkt medu, zāļu tējas un dažādus amatniecības izstrādājumus – groziņus sēņošanai un ogošanai, keramikas izstrādājumus un koka karotes šīs vasaras pēdējā ievārījuma gatavošanai.

Vēl tikai līdz 1. septembrim Brīvdabas muzeja izstāžu zālē viesosies Vesterbotenas muzeja (Ūmeo, Zviedrija) foto izstāde "Sāmu ģimenes astoņi gadalaiki". Savukārt no 6. septembra līdz 6. oktobrim būs aplūkojama mākslinieka Egila Bormaņa foto izstāde "Zaudētā paradīze" – dokumentāla foto hronika par ilgošanos pēc savas mājvietas Latvijas laukos vairāku paaudžu garumā. Brīvdabas muzeja izstāžu zāle ir atvērta katru dienu, izņemot pirmdienas un otrdienas, no 10:00 līdz 17:00.

Septembrī muzejā Brīvdabas muzejā aizsāksies projekts amatnieku darbnīca "TILTS". Katru darba dienu vairākās muzeja sētās dažādu amatu meistari stāstīs, rādīs un ļaus pašiem izmēģināt vecākus un jaunākus darbarīkus un instrumentus.

No 3. līdz 5.septembrim pie Priedes kroga darbosies dzintara apstrādes darbnīca, savukārt, no 5. līdz 8. septembrim pie Mērsraga kalves savu amatu apmeklētājiem demonstrēs kalēju studija "Auseklis". No 9. līdz 13. septembrim muzejā būs kokamatnieku nedēļa, kad Zemgales un Kurzemes sētās, Kurzemes zvejniekciema pļavā, ratiņu dreimaņa darbnīcā "Vecluikas", "Pasienas" un "Ābolu" sētās darbosies amatnieki, kuri strādā ar koku vai tā blakusproduktiem (tāss, klūgas). No 16. līdz 20. septembrim audēju, vērpēju, adītāju, sējēju un vijēju nedēļa Zemgales sētā, audēju darbnīcā "Lejasboļos" un Kurzemes "Mauros". 23. līdz 27. septembris atvēlēta podu taisītājiem – kurināsim Vidzemes un Kurzemes cepļus, Latgales podnieku sētā griezīsies virpa, darināsim svilpavniekus un apgleznosim porcelānu.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 3.00 Ls pieaugušajiem, 1.50 Ls studentiem, 2.00 Ls pensionāriem, 1.00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Muzeja teritorijas apmeklēšanai no 17:00 līdz 20:00 pieejamas vakara biļetes par 1.00 Ls. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (2.00 Ls). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94529009sec.