Aktivitātes Latvijas uzņēmumu un reģionu stendos izstādē "Riga food 2013"

Latvijas uzņēmumi tiekas starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2013", kas norisināsies no 4. līdz 7.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8. Kopumā piecos stendos izstādes apmeklētājiem, un īpaši pārtikas nozares speciālistiem un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju vērtēšanai un sadarbības veidošanai būs pieejami 164 Latvijas ražotāji. Savus unikālās garšas, izskata un smaržas produktus Zemkopības ministrijas atbalstītajā kopstendā piedāvā 18 dalībnieki.

Savukārt, pateicoties aktīviem cilvēkiem no Vidzemes, Zemgales, Latgales plānošanas reģioniem, Kurzemes tūrisma asociācijas un pašvaldībām, četru novadu stendus pārstāv un savus unikālos produktus piedāvā 63 dalībnieki no Vidzemes novada, 22 dalībnieki no Latgales novada, 19 dalībnieki no Kurzemes novada un 42 dalībnieki no Zemgales novada.

Latvijas nacionālajā kopstendā 182 kvadrātmetros šogad piedalīsies 18 uzņēmumi- SIA "Rēzeknes gaļas kombināts", SIA "Dimdiņi", SIA "Skrīveru saldumi", SIA "Anatols", Z/S "Vecsiljāņi", SIA "Kronis", SIA "Puratos", SIA "Saldus pārtikas kombināts", SIA "Mandor", SIA "Kuldīgas maizes ceptuve", SIA "Aloja Starkelsen", "Ineses Tortes", SIA "Kurzemes gaļsaimnieks", SIA "Atasco", SIA "Valežs", SIA "Lat Eko Food", SIA "Felici", SIA "Edaks".

Pirmo reizi izstādes vēsturē startē četru reģionu stendi ar mazajiem ražotājiem.

Vidzemes reģiona stends- savā gardumu grozā līdzi būs paņēmuši gan Lubānā kūpinātas zivis, gan pēc īpašām vecmāmiņas receptēm gatavotas olu nūdeles EkoMako, gan Inamammas pelmeņus, gan Luckypumpkin ražotās sulas, nektārus un biezeņus. Izstādes baudītājiem piedāvās arī tradicionālos gardumus – Rožkalnu, z/s "Jaunkalēji" un Madonas maizi, medu no Andra Zepa, Imanta Dauksta, Annas Kļaviņas un SIA „NG līnija” bišu dravām. Vidzemnieki piedāvās septiņpadsmit dažādus sierus, kas tapuši z/s "Kalna Pakalnieši", SIA „MŪ siers” un Lazdonas piensaimniekā, gardus gaļas produktus no SIA "Āma" un z/s "Lejas Kaļļi", kā arī īpaši maigo truša gaļu no SIA "TD Sveķi". Vidzemes stendā varēs nobaudīt arī īpašo z/s "Kronīši" ražotos dārzeņu konservus untomātu pastu, kas tiek ražota pēc pavāra Mārtiņa Sirmā izstrādātās receptes.

Saldumu mīļotāji varēs baudīt arī z/s "Jāņkalni" sukādes un ievārījumus, z/s "Gundegas" lielogu dzērvenes un piemājas saimniecībā "Lielkalni" gatavotos sīrupus, želejas, džemus, ievārījumus, marmelādes un tējas. Gardas kūkas stenda apmeklētājiem būs izcepušas saimnieces no SIA "Vinetas un Allas Kārumlādes", SIA "Gardums" un konditorijas "Pie Dačuka". Lai arī pašiem izdotos gardas kūkas, z/s "Kaņepītes" saviem apmeklētājiem piedāvās dažādus graudu izstrādājumus – miltus, auzu pārslas, klijas.

SIA "Perfecto" un SIA "MarLieJ" piedāvās stenda apmeklētājiem sēkliņu gardumus un šķiedrvielu produktus, varēs nobaudīt arī Dabas spēka produkciju un z/s "Adzelvieši" tapušo kaņepju aizdaru.

Jautrās ballītēs vai skumjos vakaros jūs iepriecinās ābolu čipši no SIA "Vecpāpani" vai Gogelmogela plombīrs, bet atgūt veselību un sirdsmieru palīdzēs IK "55 mārītes" pļavu tējas.

Sirdi un prātu izstādes apmeklētājiem palīdzēs sasildīt Siguldā tapušie Zilver vīni. Stenda apmeklētājus sagaida arī iepazīšanās ar Ķirbja nopūtu, Ņipro mistru un Vakara ekstraktu no SIA "Veselības laboratorija".

Par viesu labsajūtu 5.septembrī plkst.16.00 gādās slavenās Gulbenes bufetčicas -trīs ļoti ekstravertas būtnes – Inetačka, Aņečka un Eģitačka, kas visu savu mīlestību dāvā Stancijas Bufetas apmeklētājiem. Dāmām piemīt Gulbenes novadam netipisks akcents, iespaidīgs ārējais veidols un mīlestības pilnas acis. Bufetnieces prot ne tikai „smuki iznesties” savā bufetē vai bānīša restorānvagonā, bet arī dodas izbraukumos, lai plaši reklamētu Gulbenes novadu, tā raksturīgākos ražojumus un viņu pašu neatkārtojamās speķmaizītes un šmakovciņu.

Savukārt 7.septembrī plkst. 12.00 pie Vidzemes stenda būs iespēja nobaudīt Kocēnu novada „patriotiskos plāceņus”, kurus gatavos saimniece Inese Mangule.

Visus Vidzemnieku sagatavotos gardumus varēs nogaršot un arī nopirkt.

Kurzemes reģiona stendā pulcēsies sīkražotāji, no kuriem daudzi jau apmeklētājiem ir zināmi, kā, piemēram, „Garšu fabrika” ar ekoloģiskām garšvielām bez sāls, z/s „Smilškalni” ar Kuldīgas pusē tapušiem mājas vīniem, z/s "Garīkas" ar šitaki sēņu produkciju, Mārtiņš Barkāns ar Sabiles pusē darītajiem un glīti noformētajiem mājas vīniem  u.c.. "Suitu maize" piedāvās gardos suitu sklandraušus un "Spēlmaņu krogs" aicinās nobaudīt Suitu ēdienus. Rūpējoties par veselību  noderīgi būs iegādāties SIA "Satori Alfa" smiltsērkšķu produkciju vai SIA "Purva dzērvenīte" audzētās dzērvenes. Stenda apmeklētāji trešdien un ceturtdien Kurzemes stendā varēs nogaršot un iegādāties SIA "Ievlejas" (Pāvilosta) cepto maizi. Un kur tad Kurzeme, bez gardajiem Vītolberga sieriem, kuri tapuši Ventspils novadā. Talsu ciparnīca piedāvās ēdienu gatavotājiem iegādāties keramikas traukus. Apvienojoties pavisam nelielajiem novadu mājražotājiem tiks piedāvāti dažādi piena produkti, jaunā ābolu raža, svaigi ceptas tortes un kūciņas, medus produkcija u.c. Kurzemes mājražotāji saviem stenda apmeklētājiem būs sarūpējuši pavisam īpašu produkciju, piemēram, strausu gaļas produkciju, kazas piena saldējumu u.c. Kurzemes tūrisma asociācija visas izstādes dienas nodrošinās tūrisma informāciju par Kurzemes reģiona piedāvājumu ceļotājiem.

Latgales reģiona stendā- apmeklētājus aicina nobaudīt tradicionālus latgaļu ēdienus. Stendā varēs nogaršot un iegādāties "cīši gordu" lauku maizi, sieru, medu, cūkas cauraudzīti, kūpinātas zivis, kā arī rudens veltes- augļus un ogas svaigā un pārstrādātā veidā: marmelādes, žāvēti augļi, ogu vīni. Latgalieši piedāvās ne tikai vēderpriekus, bet arī lietas miesai un garam. Apmeklētājiem, kuri trāpīsies īstajā brīdi, būs iespēja nobaudīt "šmakovceņu". Ja veiksies medībās, tad būs iespēja nogaršot smeķīgo bebra zupu. Tiks vārīta zupa un ceptas pankūkas. Stendā būs pārstāvēti arī Latgales tematiskie ciemi, kuri izstādes apmeklētājiem stāstīs par Latgali. Stendā varēs iziet īsos latgaliešu valodas kursus un saņemt sertifikātu.

Zemgales reģiona stenda aktivitātes- visu izstādes laiku daļa no Zemgales stenda uzņēmējiem nodrošinās savu produktu degustāciju, kā arī tirgošanos. Tiks vārītas klimpas ( Zemgalē sauktus par virteņiem), atpazīti garšaugi kopā ar Dairu Jātnieci no Bauskas, malti milti gatavotas pārslas ar "Svētes maizi", cepts siers ar z/s "Blūdži" taisītas tortes ar "Mājas kūkas" no Aizkraukles, veidotas ķiploku buntītes ar SIA "Antek", veidotas dārzeņu dekorācijas ar z/s "Skaras", degustētas Zemgales uzkodas ar restorāna Hercogs gādību un griezts Laimes rats.


Informāciju sagatavoja

Andra Ūdre

Sabiedrisko attiecību konsultante

 [email protected]

T.29441332

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20644188sec.