Aicina uz seno amatu dienu Brīvdabas muzejā

Katru gadu septembra otrajā svētdienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pulcējas amatnieki no visas Latvijas, demonstrējot sava aroda noslēpumus un darbu tapšanas procesu. Arī šogad, 8. septembrī no pulksten 12:00 līdz 16:00 Brīvdabas muzejs aicina uz Seno amatu dienu.

Priedes krogā apmeklētāji varēs vērot  maizes cepšanu malkas krāsnī.

Kurzemes zemnieka sētā darbosies kokamatnieks un spēļu meistars.

Pie Mērsraga kalves apmeklētājus gaidīs un un ar savu amatu iepazīstinās metālkalēju studija "Auseklis".

Vidzemes sēta: kulšanas darbi Rizgu rijā no pulksten. 13:00 līdz pulksten 14:00 par muzikālo noformējumu un rotaļām gādās bērnu folkloras kopa, kā arī visu pasākuma laiku, savu amatu demonstrēs pastalu meistars un adītāja.

"Loejasboļu" sētā  visu dienu darbosies darbosies  audēju darbnīcas.

Zemgales sētā  apmeklētājus gaidīs kokamatnieku darbnīca, audēju studija, kā arī būs iespēja vērot  zedeņu žoga labošanas procesu.

Kurzemes zvejniekciema pļavā pulksten 13:00, 14:00 un 15:00 darbosies siena leļļu darināšana un teātris no pagatavotajām lellēm.

Kurzemes zvejniekciema "Mauru sētā" būs iespēja piedalīties sieviešu darbos -  vērpšanā, aušanā, adīšanā, veļas mazgāšanā un gludināšanā,kā arī meldru krēsla pinumu darbnīcā;

Savukārt, Kurzemes zvejniekciema "Lurķos" būs  vīru darbi -  baļķu  garenzāģēšana, dēļu plēšana, mucu taisīšana un ķipīšu stīpošana, vienkoča ciršana un laivas darvošana.

Latgales ciemā interesenti varēs vērot goda vārtu un lielās sētas remonta procesu, kā arī piedalīties  tāss pinēja  un  podnieka darbnīcas.

"Vecluiku" sētā  apmeklētāji varēs izmēģināt savus spēkus Vecpiebalgas ratiņu dreimaņa un  koka  karošu darbnīcās, kā arī pinumu studijas amata demonstrējumos,

Kurzemes ceplī un Vidzemes podnieka darbnīcā-ceplī apmeklētājus gaidīs podnieki.

Visu septembri Brīvdabas muzejā norosināsies projekts amatnieku darbnīca "TILTS". Katru darba dienu vairākās muzeja sētās dažādu amatu meistari stāstīs, rādīs un ļaus pašiem izmēģināt vecākus un jaunākus darbarīkus un instrumentus.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no pulksten 10:00 līdz 17:00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 3.00 Ls pieaugušajiem, 1.50 Ls studentiem, 2.00 Ls pensionāriem, 1.00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Muzeja teritorijas apmeklēšanai no 17:00 līdz 20:00 pieejamas vakara biļetes par 1.00 Ls. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (2.00 Ls). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51525903sec.