ES māja 20. septembrī aicina uz Atvērto durvju dienu

20. septembrī ES mājā notiks Atvērto durvju diena, kuras laikā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātes un iepazīties ar ES mājas piedāvātajām iespējām. Atvērto durvju diena tiek rīkota katru gadu septembrī par godu pilsoņu referendumam par iestāšanos Eiropas Savienībā, kas notika 2003.gada septembrī.

Atvērto durvju dienas ietvaros ES mājā tiek piedāvāts plašs pasākumu klāsts, īpašu uzmanību šogad pievēršot jauniešu nodarbinātības jautājumiem. "ES māja ir unikāla vieta pašā Rīgas centrā, kur ikviens var apmeklēt bezmaksas pasākumus, mākslas izstādes, brīvajā brīdī izmantot datoru, sarunāt tikšanos vai vienkārši paņemt pauzi ikdienas steigā, iedzerot kafiju un palasot laikrakstu. Lai gan sabiedrībai esam atvērti katru dienu, 20.septembrī ikvienam būs iespēja uzzināt par mums vēl vairāk," norāda Juta Šteinerte, ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja.

Arī šogad Atvērto durvju dienas ietvaros ES mājā par godu Eiropas Valodu dienai laika posmā no 11:00 – 12:40 tiek rīkotas valodu meistarklases. Interesentiem būs iespēja iepazīties ar norvēģu, franču, poļu, itāļu, spāņu, grieķu, zviedru un horvātu valodām. Pasākuma mērķis ir atraktīvā un radošā veidā radīt priekšstatu par dažādām Eiropas valodās.

Savukārt dienas vidū skolēnu debašu konkursa finālā tiks noskaidroti uzvarētāji, kas balvā saņems braucienu uz Eiropas Parlamentu Briselē. Konkursa fināla sākums – 13:00.

Dienas otrajā pusē Jauniešu iespēju gadatirgū, kas notiks no 16:00 – 18:00, ikvienam būs iespēja uzzināt vairāk par izglītības, prakses, darba un līdzdalības iespējām, saņemot individuālas gadatirgū pārstāvēto organizāciju dalībnieku konsultācijas. Pasākumā piedalās gan valsts institūcijas, gan jauniešu un sabiedriskās organizācijas.

Savukārt dienas noslēgumā ES māja sagatavojusi muzikālu sveicienu – mūziķa Dona bezmaksas koncerts. Ieeja – visiem ES mājas Atvērto durvju dienas apmeklētājiem.

Šogad aprit 10 gadi kopš pilsoņu referenduma par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Par godu referendumam, kas notika 2003.gada septembrī, ik rudeni Eiropas Savienības mājas institūcijas — Eiropas Parlamenta Informācijas birojs un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā — rīko atvērto durvju dienu!

Plašāka informācija par visiem ES mājas Atvērto durvju dienas pasākumiem pieejama www.esmaja.lv. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus uz pasākumiem pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bezmaksas!

Papildu informācija:

Juta Šteinerte, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: [email protected].


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.190979sec.