Spīķeru kvartālā notiks vērienīgi lauksaimnieku un mežsaimnieku svētki

"Lauki ienāk pilsētā"

Ceturtdien, 12. septembrī, pulksten 10.00 Spīķeru koncertzālē (Maskavas ielā 4/1) ar preses konferenci tiks atklāts projekta "Lauki ienāk pilsētā" pasākums Rīgā. Preses konferencē piedalīsies pasākuma rīkotāji - Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs, zemkopības ministre Laimdota Straujuma un nodibinājuma "Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai" valdes priekšsēdētājs Rihards Krastiņš.

Pasākuma „Lauki ienāk pilsētā”  mērķis ir popularizēt lauksaimniecību un lauku vidi, Latvijas izcelsmes produktus, pakalpojumus un izglītību. Pasākums plānots pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, jo īpaši bērniem un jauniešiem, kuri ikdienā nesastopas ar lauku vidi. Viens no "Lauki ienāk pilsētā" virsuzdevumiem ir skaidrot Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas ietekmi uz lauku vides modernizēšanu.

Tik vērienīgu iepazīstināšanu ar savu nozari lauksaimnieku organizācijas Latvijā rīko pirmo reizi. Lai iepazītos ar visu zemkopju, zvejnieku, mežsaimnieku, dārzkopju un lopkopju, biškopju un bioloģisko saimnieku piedāvājumu, apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar dažādām interaktīvajām aktivitātēm pusotra kilometra garumā. Pasākumā būs iespēja piedalīties Govju parādē, iepazīties ar modernāko tehniku, ko izmanto Latvijas laukos, degustēt dažādus lauku labumus un pašiem piedalīties dažādu Latvijas tradicionālo gardumu gatavošanā.

Vienlaicīgi šis notikums būs jaunā Spīķeru kvartāla atklāšana un ražas svētku tradīcijas iedibināšana. Pasākuma laikā daudzi mākslinieki sagatavojuši mākslinieciskos veltījumus zemkopjiem.

2013. gada vasarā "Lauki ienāk pilsētā" pasākumi jau notikuši Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā. Sestdien, 14. septembrī Rīgā, Krasta ielā no Dzelzceļa tilta līdz Turgeņeva ielai un Spīķeru kvartālā notiks projekta kulminācijas pasākums ar plašu izglītojošu un izklaidējošu pasākumu klāstu ikvienam Rīgas iedzīvotājam un viesim.

"Lauki ienāk pilsētā" svētku organizatori informē, ka pasākuma norises laikā būs būtiski ceļu satiksmes ierobežojumi Krasta ielā un Maskavas ielā no Dzelzceļa tilta līdz Turgeņeva ielai.

Par projektu

Pasākums norit Eiropas Komisijas projekta CAP: Back to Countryside (AGRI-2013-0086) aktivitātes Lauki ienāk pilsētā ietvaros. Kopš 2013. gada aprīļa Lauku sēta viesojusies Liepājā, Daugavpilī, Valmierā un Jelgavā. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar partneriem: Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Zemkopības ministrija, nodibinājums Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai, biedrības Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome un Zemnieku Saeima. Projekta ietvaros vairākās Latvijas augstskolās notiks debates starp dažādu nozaru studentiem un profesionāļiem par ES KLP ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51442003sec.