Rīgā tiks sertificēti tūristu gidi

Rīgas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar  Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB) un citiem tūrisma nozares pārstāvjiem ir uzsākusi saistošo noteikumu par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu izstrādi, kas ar nākamā gada 1.janvāri paredz veikt tūristu gidu sertifikāciju Rīgas pilsētā. Šāda sertifikācija ir nepieciešama, lai apliecinātu tūristu gidu profesionālās zināšanas un nodrošinātu kvalitatīvu informācijas sniegšanu pilsētas apmeklētājiem.

Plānots, ka ar 2014.gada 1.janvāri ikvienam tūristu gidam, kurš darbojas Rīgas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, būs nepieciešams īpašs gida sertifikāts. Šobrīd tiek izstrādāti saistošie noteikumi, kas noteiks prasības tūristu gidu profesionālajai kvalifikācijai  un kārtību, kādā sertificēs tūristu gidus. Rīgas dome un RTAB ir parakstījušas deleģējuma līgumu, kas paredz valsts pārvaldes uzdevumu tūrisma jomā deleģēšanu Rīgas Tūrisma  Attīstības Birojam.

Vita Jermoloviča, RTAB valdes locekle: “Ar gidu sertificēšanu gan Rīga kā pilsēta, gan tās apmeklētāji iegūs profesionālus, izglītotus un zinošus gidus, kurus apstiprinās īpaša nozares profesionāļu veidota komanda. Tāpat tiek plānots, ka gidiem būs nepieciešams pilnveidot savas zināšanas arī pēc sertifikātu iegūšanas, jo Rīgā ik dienas tiek atvērtas jaunas atpūtas un izklaides vietas, atklāti jauni apskates objekti, izstādes, galerijas un citi ievērojami objekti.  Šāda iniciatīva  ļaus mums izvairīties no neprofesionālu pakalpojumu sniedzējiem, kuri bieži vien tūristiem sniedz neprecīzu un pat nepatiesu informāciju par Latvijas vēsturi, tās notikumiem un citiem ar Rīgu saistīties notikumiem un aktualitātēm.”

Lai izveidotais sertificēto gidu reģistrs būtu pārskatāms un pieejams ikvienam interesentam, tas tiks ievietots arī portālā www.LiveRiga.com. Tajā varēs iepazīties ar katra gida pieredzi un apgūtajām svešvalodām. Tāpat visiem sertificētajiem gidiem tiks izsniegtas atpazīšanas zīmes.

Šādu inicatīvu atbalsta arī pārstāvji no Latvijas Tūrisma Aģentu asociācijas, Latvijas Profesionālo gidu asociācijas, Latvijas Tūrisma gidu asociācijas, kā arī pārstāvji no tūrisma aģentūras FTB Latvia un tūroperatora Via Hansa Tours.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

Vairāk informācijas interneta vietnē www.LiveRiga.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77256608sec.